Busquem candidat o candidata per a tesi doctoral sobre la savina i la sequera

Exemplar de savina (Juniperus phoenica) amb fruits. Font: FloraCatalana.net
Exemplar de savina (Juniperus phoenica) amb fruits. Font: FloraCatalana.net

Es busca candidat per sol·licitar una beca doctoral de 4 anys sobre la relació entre la diversitat genètica i les respostes funcionals d’espècies vegetals (Juniperus phoenicea) a diverses escales: a nivell de parcel·la (1ha a Doñana), a nivell local (PN Doñana) i a nivell regional (gradient geogràfic a la Península Ibèrica). Les respostes funcionals inclouen èxit reproductiu, creixement i decaïment davant la sequera.

Exemplar de savina (Juniperus phoenica) amb fruits. Font: FloraCatalana.net
Exemplar de savina (Juniperus phoenicea) amb fruits. Font: FloraCatalana.net

El projecte es desenvoluparia al CIBIO (Vila do Conde, Porto) i al CREAF (Bellaterra, Barcelona) dins el Doctoral Programme in Biodiversity, Genetics and Evolution (BIODIV), finançat per la “Fundaçao para a Ciência ea Tecnologia” de Portugal. Els supervisors serien Cristina Garcia (CIBIO) i Francisco Lloret (CREAF-UAB).

Es requereix un bon expedient acadèmic i es valora positivament alguna publicació, particularment del treball de màster realitzat.

Els interessats poden contactar amb Francisco Lloret (CREAF) a francisco.lloret@uab.cat. Ja que el període de sol·licituds acaba el 25 de juny, es prega contactar al més aviat possible.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

La sequera provoca que aquest estiu el voluntariat dels projectes de seguiment de papallones del CREAF trobin menys individus a les ciutats. Autor: Pau Guzmán.
Notícies
Veronica Couto Antelo

Ciutats sense papallones per la sequera i la calor 

Els experts i expertes dels observatoris de seguiment de papallones a les ciutats, l’uBMS i l’mBMS, han trobat que enguany l’abundància de papallones a les ciutats és molt menor.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia