Search

Busquem candidat o candidata per a tesi doctoral sobre la savina i la sequera

Exemplar de savina (Juniperus phoenica) amb fruits. Font: FloraCatalana.net
Exemplar de savina (Juniperus phoenica) amb fruits. Font: FloraCatalana.net

Es busca candidat per sol·licitar una beca doctoral de 4 anys sobre la relació entre la diversitat genètica i les respostes funcionals d’espècies vegetals (Juniperus phoenicea) a diverses escales: a nivell de parcel·la (1ha a Doñana), a nivell local (PN Doñana) i a nivell regional (gradient geogràfic a la Península Ibèrica). Les respostes funcionals inclouen èxit reproductiu, creixement i decaïment davant la sequera.

Exemplar de savina (Juniperus phoenica) amb fruits. Font: FloraCatalana.net
Exemplar de savina (Juniperus phoenicea) amb fruits. Font: FloraCatalana.net

El projecte es desenvoluparia al CIBIO (Vila do Conde, Porto) i al CREAF (Bellaterra, Barcelona) dins el Doctoral Programme in Biodiversity, Genetics and Evolution (BIODIV), finançat per la “Fundaçao para a Ciência ea Tecnologia” de Portugal. Els supervisors serien Cristina Garcia (CIBIO) i Francisco Lloret (CREAF-UAB).

Es requereix un bon expedient acadèmic i es valora positivament alguna publicació, particularment del treball de màster realitzat.

Els interessats poden contactar amb Francisco Lloret (CREAF) a francisco.lloret@uab.cat. Ja que el període de sol·licituds acaba el 25 de juny, es prega contactar al més aviat possible.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Font del Sot, Dosrius. Autoria: Galdric Mosoll, CREAF.
Notícies
Angela Justamante

Les fonts del Mediterrani s’assequen i moltes deixen de rajar aigua a Catalunya

Un estudi publicat a Global Change Biology, que ha liderat el CREAF, alerta que les fonts del Mediterrani estan en risc de desaparèixer a causa de l’augment de temperatura i l’abandó. Això, afegit a la contaminació de l’aigua, suposa una amenaça per a la biodiversitat que hi alberguen, que inclou espècies úniques.

Embassament de la Llosa del cavall al 17,50% de la seva capacitat. Imatge Bernat Moreno @lasequeradel22.
Notícies
Veronica Couto Antelo

“Les sequeres es gestionen quan no hi ha emergència”

Catalunya ha arribat a l’emergència per sequera. Tot i això, es parla molt de les restriccions i molt poc del rerefons que ens ha portat a aquesta situació i de la transició hidrològica que necessitem.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia