Search

Claus per a identificar les diferents espècies de pins, infografia disponible!

Hi ha una gran varietat d’espècies de pins i, de vegades, són difícils d’identificar. Tot i això, no hem de “desesperar”: hi ha uns quants trucs per a diferenciar-les. Fixar-nos en les pinyes, les fulles (acícules), l’escorça o els pinyons pot ajudar-nos a saber quina espècie tenim davant.

El projecte d’Alerta Forestal ha elaborat una guia i una infografia, en la qual recull els trets diferencials de les sis espècies de pins peninsulars: la pinassa (Pinus nigra subs. salzmannii), el pi blanc (Pinus halepensis), el pi pinastre (Pinus pinaster), el pi roig (Pinus sylvestris), el pi pinyer (Pinus pinea) i el pi negre (Pinus uncinata).

A més, cada setmana Alerta Forestal li dedicarà un article a cadascuna de les espècies! Podreu informar-vos de manera més detallada sobre la seva distribució, els usos, curiositats, etc.

Si voleu llegir la notícia sencera podeu entrar a:
http://www.alertaforestal.com/especies-pi-diferenciar-infografia-inclosa/

Compara_Pins_CAT_v3

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Mortalitat de roures causada per l’onada de calor de 2003 al centre de França. Autor: Francisco Lloret
Notícies
Francisco Lloret

Un passeig per la resiliència

En ecologia, el concepte de resiliència s’utilitza sovint per analitzar com es recupera un ecosistema afectat per una pertorbació, com ara un incendi. Aquesta idea aparentment senzilla comporta importants dificultats a l’hora de ser analitzada.

La recerca s'ha realitzat en fagedes i pinedes d'arreu d'Europa. Font: Galdric Mossoll
Notícies
Galdric Mossoll

Els arbres no només absorbeixen CO2, també netegen l’aire de compostos nitrogenats

Un nou estudi internacional demostra la funció crucial que tenen uns microorganismes presents a les fulles dels arbres de retirar compostos nitrogenats de l’aire. L’estudi demostra que els arbres no només són excel·lents absorbint diòxid de carboni, sinó que tenen un paper sorprenent en la retenció i transformació d’altres contaminants com els compostos nitrogenats. 

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia