Comença el Fòrum Europeu sobre Boscos Urbans a Barcelona

Barcelona acull, del 31 de maig al 2 de juny, la 20a edició del Fòrum Europeu sobre Boscos Urbans (EFUF), un esdeveniment amb l’objectiu de reflexionar sobre la importància dels boscos urbans com a espais per connectar i vertebrar el territori. El CREAF n’és un dels membres col·laboradors. 

EFUF

“Les vores del bosc urbà. Franges, marges i espais de transició”. Aquest és el títol que encapçala la 20a edició de l’EFUF, un congrés que pretén destacar la nova concepció de ciutat del segle XXI: un mosaic d’espais, corredors i fluxos on les zones verdes siguin també un element estructurador. Les presentacions i debats giraran entorn d’elements com la connectivitat ecològica, els serveis ecosistèmics que ofereixen aquests boscos, la biodiversitat que acullen i les pertorbacions a les que estan sotmesos, i la gestió i planificació forestal que s’hi ha d’aplicar.

L’EFUF enguany se celebra del 31 de maig al 2 de juny, i ha estat organitzat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC). El CREAF n’és una de les entitats col·laboradores, de la mà del seu director, Javier Retana, que és membre del comitè organitzador, i el subdirector, Joan Pino, que forma part del comitè científic local.

Acte de benvinguda al Palau Reial de Pedralbes. Autora: Núria Ibáñez
Acte de benvinguda al Palau Reial de Pedralbes. Autora: Núria Ibáñez

Tot i que ahir es va realitzar l’acte de benvinguda amb un còctel al Palau Reial de Pedralbes, és avui quan comença el congrés amb les primeres xerrades i presentacions. Joan Pino ofereix la conferència inaugural titulada “Els valors ecològics dels boscos metropolitans; el cas de Barcelona”. I tant avui com demà, les jornades conclouran amb excursions als parcs del Llobregat, el Besòs, el PN de Collserola i al Jardí Botànic de Barcelona.

Més informació al web de l’EFUF.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Coneixement
Veronica Couto Antelo

Quins tipus de gestió forestal existeixen? 

Sovint tendeix a associar-se la gestió forestal únicament amb l’extracció de fusta dels boscos o la configuració de tallafocs per evitar els incendis, però alerta!

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia