Search

Comença el Fòrum Europeu sobre Boscos Urbans a Barcelona

Barcelona acull, del 31 de maig al 2 de juny, la 20a edició del Fòrum Europeu sobre Boscos Urbans (EFUF), un esdeveniment amb l’objectiu de reflexionar sobre la importància dels boscos urbans com a espais per connectar i vertebrar el territori. El CREAF n’és un dels membres col·laboradors. 

EFUF

“Les vores del bosc urbà. Franges, marges i espais de transició”. Aquest és el títol que encapçala la 20a edició de l’EFUF, un congrés que pretén destacar la nova concepció de ciutat del segle XXI: un mosaic d’espais, corredors i fluxos on les zones verdes siguin també un element estructurador. Les presentacions i debats giraran entorn d’elements com la connectivitat ecològica, els serveis ecosistèmics que ofereixen aquests boscos, la biodiversitat que acullen i les pertorbacions a les que estan sotmesos, i la gestió i planificació forestal que s’hi ha d’aplicar.

L’EFUF enguany se celebra del 31 de maig al 2 de juny, i ha estat organitzat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC). El CREAF n’és una de les entitats col·laboradores, de la mà del seu director, Javier Retana, que és membre del comitè organitzador, i el subdirector, Joan Pino, que forma part del comitè científic local.

Acte de benvinguda al Palau Reial de Pedralbes. Autora: Núria Ibáñez
Acte de benvinguda al Palau Reial de Pedralbes. Autora: Núria Ibáñez

Tot i que ahir es va realitzar l’acte de benvinguda amb un còctel al Palau Reial de Pedralbes, és avui quan comença el congrés amb les primeres xerrades i presentacions. Joan Pino ofereix la conferència inaugural titulada “Els valors ecològics dels boscos metropolitans; el cas de Barcelona”. I tant avui com demà, les jornades conclouran amb excursions als parcs del Llobregat, el Besòs, el PN de Collserola i al Jardí Botànic de Barcelona.

Més informació al web de l’EFUF.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Angham Daiyoub, enginyera forestal i investigadora doctoral. Imatge: CREAF.
Notícies
Adriana Clivillé

La guerra de Siria ha aniquilat el 19% dels boscos del país, equivalent a tota l’àrea metropolitana de Barcelona

El crític resultat de la guerra que viu Síria des del 2011 és la destrucció sostinguda de massa forestal, sobretot a la serralada nord-est i al voltant de Damasc –la capital ubicada al sud del país–, amb conseqüències ambientals i humanitàries a llarg termini. La investigadora predoctoral del CREAF Angham Daiyoub és primera autora de l’article científic que ho analitza.

Mortalitat de roures causada per l’onada de calor de 2003 al centre de França. Autor: Francisco Lloret
Notícies
Francisco Lloret

Un passeig per la resiliència

En ecologia, el concepte de resiliència s’utilitza sovint per analitzar com es recupera un ecosistema afectat per una pertorbació, com ara un incendi. Aquesta idea aparentment senzilla comporta importants dificultats a l’hora de ser analitzada.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia