Comença el Fòrum Europeu sobre Boscos Urbans a Barcelona

Barcelona acull, del 31 de maig al 2 de juny, la 20a edició del Fòrum Europeu sobre Boscos Urbans (EFUF), un esdeveniment amb l’objectiu de reflexionar sobre la importància dels boscos urbans com a espais per connectar i vertebrar el territori. El CREAF n’és un dels membres col·laboradors. 

EFUF

“Les vores del bosc urbà. Franges, marges i espais de transició”. Aquest és el títol que encapçala la 20a edició de l’EFUF, un congrés que pretén destacar la nova concepció de ciutat del segle XXI: un mosaic d’espais, corredors i fluxos on les zones verdes siguin també un element estructurador. Les presentacions i debats giraran entorn d’elements com la connectivitat ecològica, els serveis ecosistèmics que ofereixen aquests boscos, la biodiversitat que acullen i les pertorbacions a les que estan sotmesos, i la gestió i planificació forestal que s’hi ha d’aplicar.

L’EFUF enguany se celebra del 31 de maig al 2 de juny, i ha estat organitzat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC). El CREAF n’és una de les entitats col·laboradores, de la mà del seu director, Javier Retana, que és membre del comitè organitzador, i el subdirector, Joan Pino, que forma part del comitè científic local.

Acte de benvinguda al Palau Reial de Pedralbes. Autora: Núria Ibáñez
Acte de benvinguda al Palau Reial de Pedralbes. Autora: Núria Ibáñez

Tot i que ahir es va realitzar l’acte de benvinguda amb un còctel al Palau Reial de Pedralbes, és avui quan comença el congrés amb les primeres xerrades i presentacions. Joan Pino ofereix la conferència inaugural titulada “Els valors ecològics dels boscos metropolitans; el cas de Barcelona”. I tant avui com demà, les jornades conclouran amb excursions als parcs del Llobregat, el Besòs, el PN de Collserola i al Jardí Botànic de Barcelona.

Més informació al web de l’EFUF.

Articles relacionats

Imagen del 14 de junio captada por Copernicus. Se observa en una escala de colores cálidos las temperaturas de la superficie del suelo (Land Surface Temperatre, LST). Los colors más oscuros corresponden a más temperatura en ºC.
Coneixement
Veronica Couto Antelo

Sense els arbres no hi ha ciutats del futur

Les imatges del programa d’observació satèl·lit Copernicus que es van publicar fa uns dies són esfereïdores. Hi podem veure com la temperatura de la superfície

Notícies
Anna Ramon

Joan Pino, director del CREAF, nou membre del CADS

El Govern ha nomenat avui, a proposta de la Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, quatre nous membres del Consell Assessor per al Desenvolupament

Domini públic.
Notícies
Alba Gimbert

Com prevenir incendis forestals a les urbanitzacions

El CREAF en col·laboració amb l’Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals i Desenvolupament Agrari (OTPMIFDA) de la Diputació de Barcelona ha creat un manual que recull bones pràctiques a l’hora de plantejar, fer i mantenir una franja perimetral de protecció contra els incendis forestals al voltant de nuclis urbans.

Fotografia: Sergio de Miguel
Notícies
CREAF

El canvi climàtic amenaça els bolets del Pirineu

El canvi climàtic afecta de manera contundent la producció de bolets dels boscos ubicats a major altitud del Pirineu, segons apunta una recerca liderada pel CTFC i la Universitat de Lleida (UdL) i on ha intervingut el nostre investigador Miquel de Cáceres.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia