Comença un nou projecte que vol integrar la gestió de la biodiversitat en la gestió forestal sostenible

Pit roig - Jaume Piera a Natusfera (CC BY-ND 3.0)
Pit roig - Jaume Piera a Natusfera (CC BY-ND 3.0)

El projecte Life Biorgest ha començat a caminar de la mà del Consorci Forestal de Catalunya per millorar la biodiversitat dels boscos mediterranis.  Junt amb el CREAF i altres socis l’objectiu principal del projecte és el d’integrar pràctiques i mesures innovadores en la planificació i gestió forestal actual. 

Pit roig - Jaume Piera a Natusfera (CC BY-ND 3.0)
Pit roig – Jaume Piera a Natusfera (CC BY-ND 3.0)

Entre altres mesures el Life Biorgest contempla la de compensar els propietaris forestal per la pèrdua d’ingressos que pugui donar-se derivada de l’aplicació de pràctiques per a la millora de la biodiversitat.

Les entitats que també hi participen són el Centre de la Propietat Forestal (CPF), el CREAF, el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT) i el Centre National de la Propriété Forestière (CRPF) d’Occitània, a França. D’aquesta manera, el projecte que compta amb el recolzament financer del programa LIFE de la Comissió Europea, integra un equip pluridisciplinari de propietaris forestals, administració, científics i experts del món de la conservació i gestió forestal sostenible del bosc.

Aquest caràcter transversal, que ha de facilitar l’entesa entre el món de la conservació i el de la gestió del bosc, fa del projecte Life Biorgest un referent a la conca mediterrània.

El seu desplegament servirà per integrar mesures i indicadors de biodiversitat en aquesta necessària tasca d’intervenció sobre els boscos mediterranis més representatius, com les pinedes, els alzinars i les rouredes, compatibilitzant la millora de la biodiversitat amb la sostenibilitat econòmica de la gestió forestal, per garantir la persistència d’aquestes masses boscoses i la seva adaptació al canvi climàtic.

Llegeix la notícia completa al web del Consorci Forestal de Catalunya

Articles relacionats

Parc Nacional de Doñana. Foto: Wikimedia Commons.
Notícies
Veronica Couto Antelo

L’aigua i la biodiversitat de Doñana són al límit

Les darreres setmanes diversos mitjans de comunicació s’han fet eco de l’estat crític en què es troba Doñana. Per què és tan important? En parlem amb les nostres investigadores i investigadors.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia