Search

La coordinadora científica del CREAF, Alícia Pérez-Porro, intervé en la definició del marc europeu de diplomàcia científica

Els grups sobre diplomàcia científica promoguts per la Comissió Europea treballen amb metodologies de co-creació i estan integrats per professionals d'àmbits de coneixement de la comunitat científica, la diplomàcia i la gestió pública internacionals. Imatge: cedida.
Els grups sobre diplomàcia científica promoguts per la Comissió Europea treballen amb metodologies de co-creació i estan integrats per professionals d'àmbits de coneixement de la comunitat científica, la diplomàcia i la gestió pública internacionals. Imatge: cedida.

La Comissió Europea impulsa una sèrie de 5 equips de treball per desenvolupar recomanacions per al futur marc europeu de diplomàcia científica, que compten amb la intervenció d’Alícia Pérez-Porro, coordinadora científica del CREAF. En concret, Pérez-Porro forma part del grup anomenat ‘Enfortir la diplomàcia científica a les delegacions i ambaixades i fomentar la divulgació de la diplomàcia científica global de la UE’, ja que la seva expertesa està directament lligada al vincle entre ciència i polítiques públiques i a la seva tasca com a presidenta tant de l’associació Científicos Españoles en USA (ECUSA), com de la Red de Asociaciones de Investigadores y Científicos Españoles en el Exterior (RAICEX).

Els grups treballen amb metodologies de co-creació i estan integrats per professionals d’àmbits de coneixement de la comunitat científica, la diplomàcia i la gestió pública internacionals, amb l’encàrrec d’elaborar conjuntament recomanacions des de formats innovadors. Alícia Pérez-Porro ressalta que “la diplomàcia científica és molt necessària en un moment en què el multilateralisme encara molts reptes i, alhora, és l’única manera de fer front a amenaces transfrontereres globals com ara el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat”.

Alicia Pérez Porro

“La diplomàcia científica és molt necessària en un moment en què el multilateralisme encara molts reptes i, alhora, és l’única manera de fer front a amenaces transfrontereres globals com ara el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat”.

ALÍCIA PÉREZ-PORRO, coordinadora científica del CREAF.

La iniciativa dona resposta als objectius del recent Global Approach Implementation Report de la Comissió Europea i es va fer pública just després de la COP28, la reunió multilateral internacional celebrada a Dubai (Emirats Àrabs). En total, la Comissió Europea ha seleccionat 100 persones, d’un total de 575 sol·licituds d’interès, en una iniciativa que lidera Maria Cristina Russo, directora d’Enfocament Global i Cooperació Internacional a Recerca i Innovació de la Comissió Europea.

Els 5 grups de treball que completen la iniciativa són: WG1: Using science diplomacy strategically to tackle geopolitical challenges in a fragmented, multipolar world. WG2: Making European diplomacy more strategic, effective and resilient through scientific evidence and foresight. WG3: Strengthening science diplomacy in Delegations and Embassies and fostering the EU’s global science diplomacy outreach. WG4: Building capacity for European science diplomacy. WG5: Cross-cutting group on definition, principles and EU added value of European science diplomacy.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Raül Romeva ha estat rebut per una comitiva formada pel director, el gerent, l'ex-director, la coordinadora científica, la responsable d'impacte, de l'oficina de projectes internacionals i de comunicació. Foto: CREAF.
Notícies
CREAF

Raül Romeva visita el CREAF

Raül Romeva, Vicesecretari General de Prospectiva, Agenda 2030, Transició Ecològica i Esports d’ERC, visita el CREAF per conèixer la nostra recerca.

Sa Foradada, Menorca (Font: Crispin Jones a Unsplash)
Notícies
Florencia Florido

Una Mediterrània unida per la ciència pot impulsar l’acció climàtica

El CREAF i la Unió pel Mediterrani promouen la diplomàcia científica per fer front als grans reptes regionals derivats de l’emergència climàtica. Per fer-ho, han organitzat plegades el workshop “Increasing awareness of science diplomacy in the Mediterranean” i n’han publicat un informe ja disponible en accés obert.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia