Coneix les sis noves iniciatives que poden millorar la gestió del medi natural

El passat dijous 26 d’octubre es va celebrar a l’oficina del Departament de Territori i Sostenibilitat la Jornada del Prismàtic, una primera trobada que obre el diàleg entre científics i gestors.

Jauem Vicens durant la benvinguda a la Jornada del Prismàtic. Autor: CREAF.
Jauem Vicens durant la benvinguda a la Jornada del Prismàtic. Autora: CREAF.

Durant tot el matí, una setantena d’ assistents van conèixer de primera mà les sis propostes científiques per millorar la gestió de l’entorn natural que van presentar els científics de les entitats de recerca que col·laboren amb el projecte. Ciència ciutadana, drons i serveis ambientals són alguns del temes que es van tractar. Jaume Vicens, subdirector general de Biodiversitat i Medi Natural, va fer la benvinguda a la jornada. Durant la seva intervenció va destacar la importància de projectes com el Prismàtic, que connecten la investigació en patrimoni natural i la seva planificació. Tot seguit es van desenvolupar les ponències:

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Foto: Sabine, Pixabay.
Notícies
Angela Justamante

10 alertes que la ciència del clima llança a l’inici de la COP28

Durant la COP28 s’ha fet públic un informe amb 10 missatges urgents per a contribuir al full de ruta que marcarà aquesta cimera. L’investigador del CREAF Marcos Fernández, qui ha rebut amb la beca de l’European Research Council (ERC), és l’únic representant d’Espanya.

Resiliència no és “resistir sense canviar”, com ho pot fer un pont o un edifici davant un terratrèmol. És “canviar per resistir”. Foto: Unsplash.
Coneixement
Jaume Terradas

Sobre resiliència i biodiversitat

En torn de la temàtica ambiental, i en particular del canvi climàtic i els seus efectes, hi ha una polarització acusada entre dos grups: els

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia