Search

Conviciència: un projecte pioner per aprendre a conviure a través de la ciència

Conviciència
Conviciència

El CREAF col·labora en el projecte Conviciència, les primeres convivències escolars de ciència i gestió dialogada de conflictes que es fan a Catalunya.

Conviciència
Fragment del cartell de difusió de Conviciència

El projecte Conviciència està dirigit als alumnes de secundària d’arreu del país i la seva finalitat és utilitzar els valors implícits de la ciència i la recerca  per capacitar els alumnes en la gestió autònoma i dialogada dels seus propis conflictes.

Per fer-ho possible, el CREAF ha treballat amb l’equip de Conviciència en el disseny de les activitats experimentals i didàctiques que serviran de fil conductor per a les colònies: durant quatre dies, els alumnes hauran d’analitzar la capacitat de regeneració d’una pineda afectada pel gran incendi del Bages-Berguedà de 1994 i respondre a la pregunta de si hi tornarem a veure el mateix tipus de bosc o no. A partir d’aquest argument, es treballaran les habilitats comunicatives, de cooperació i de foment del pensament crític, i es traslladaran a l’àmbit de les relacions personals dels alumnes.

Conviciència és un projecte de la SCB conduït per les biòlogues Sandra Guardia, Clara Mestres i Rosa Turbau, totes tres amb formació en gestió dialogada de conflictes. A més del CREAF, hi col·laboren la Fundació Ciència en Societat,  l’empresa ARC Mediació Ambiental i l’Obra Social de “la Caixa”.  En el següent enllaç podeu trobar més detalls sobre l’activitat i les reserves, així com en el PDF adjunt.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Notícies
CREAF

Cremar el sotabosc de forma controlada redueix el risc del bosc a la sequera i als incendis

Investigadors i investigadores del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), en col·laboració amb el CREAF, han liderat un estudi per entendre millor l’efecte de diferents tractaments forestals en la resistència de boscos de pinassa a sequeres i incendis, i han comprovat que el sotabosc hi juga un paper rellevant. 

Notícies
Veronica Couto Antelo

Cinc claus per fer fils a Twitter

Una de les eines que més fem servir al Twitter del CREAF per divulgar la ciència són els fils o enfilalls. Piulades que es responen

Zona en restauració. Foto: Unsplash CCBY
Notícies
CREAF

Els resultats essencials de la COP26

Traducció al cataà de l’editorial publicada a Global Change Biology sobre la COP26 i els resultats que la ciència n’espera. Josep Peñuelas, professor de recerca

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia