El CREAF i la Fundació Caixa d’Enginyers signen un conveni de col·laboració per potenciar la ciència ciutadana

El CREAF i la Fundació Caixa d’Enginyers acorden una Aliança Estratègica que impulsarà la implicació de la societat en la ciència, mitjançant la signatura d’un conveni de col·laboració. L’objectiu és donar més visibilitat a la transferència de coneixement de la recerca científica en ecologia del CREAF cap a la societat. Així mateix, com la ciutadania pot ser part de la ciència, pel foment de la consciència ambiental i un desenvolupament sostenible. L’acord compta amb un ajut econòmic que donarà suport i contribuirà a potenciar la ciència ciutadana del CREAF.

L’aliança s’emmarca en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per fer front als reptes socials, econòmics i mediambientals globals a través d’una ciutadania informada i implicada en la presa de decisions. Segons Iñaki Irisarri, coordinador general de la Fundació, a través d’aquesta col·laboració de les dues entitats es podrà desenvolupar un major compromís amb el medi ambient i la societat: “Volem ajudar a la conscienciació ambiental, ja que les persones que són partícips de les iniciatives de ciència ciutadana s’involucren més en les problemàtiques ambientals, i alhora juntes podrem donar eines per a que es participi en aquestes iniciatives i s’incentivi la cura de la natura i el medi ambient ”.

El més important de la ciència ciutadana és que pot servir perquè la gent es formi, prengui consciència i s’involucri cada cop més en les polítiques ambientals i la ciència en si mateixa.

ANABEL SÁNCHEZ, responsable del Departament d’Impacte Social del CREAF.

El director del CREAF, Joan Pino, recolza aquesta perspectiva i apunta que “cal prioritzar la ciència ciutadana com a pal de paller de la relació entre ciència i societat per la seva capacitat transformadora. A més, un dels punts rellevants és incorporar també la dimensió de l’educació i des del CREAF hi apostem fortament”.

La Fundació Caixa d’Enginyers és una entitat de caràcter privat i sense ànim de lucre que vol col·laborar en la protecció del medi ambient, la sensibilització de la societat i l’avantatge que suposa conèixer bé els desafiaments globals. Entre les seves àrees d’actuació, inclouen projectes com el programa Enginyera, per fomentar les vocacions científiques en dones. L’objectiu principal és aportar un valor sostenible a les comunitats professionals i contribuir al desenvolupament social, econòmic i cultural de la societat mitjançant l’establiment de relacions basades en l’ètica, el compromís i la confiança.

L’essència de la Fundació Caixa d’Enginyers és fomentar la cooperació entre la ciència i la societat, i teixir aliances per donar un impuls a les iniciatives que de debò involucrin a la ciutadania, com fem a través d’aquest programa de ciència ciutadana del CREAF.

IÑAKI IRISSARI, coordinador general de la Fundació Caixa d’Enginyers.

Aquesta aliança se suma als esforços que impulsem des del CREAF per establir noves relacions estratègiques, emmarcades dins l’oficina de ‘Filantropia i Aliances amb el sector privat’. Aquesta oficina s’encarrega d’establir connexions entre el CREAF i el sector privat, teixir sinergies i compartir noves oportunitats de col·laboració directa entre la societat i la ciència del CREAF amb un valor afegit.

Articles relacionats

Notícies
Anna Ramon

Joan Pino, director del CREAF, nou membre del CADS

El Govern ha nomenat avui, a proposta de la Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, quatre nous membres del Consell Assessor per al Desenvolupament

La ministra de MITECO, Teresa Ribera, amb el Director del CREAF, Joan Pino, i diversos investigadors i investigadores del centre.
Notícies
Angela Justamante

La ministra Teresa Ribera visita el CREAF

La vicepresidenta tercera del govern espanyol i ministra per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic (MITECO), Teresa Ribera, visita el CREAF amb l’objectiu de conèixer el centre i la seva activitat científica.

Vegetació dunar a la platja de Castelldefels en ple esclat primaveral. Autor: Robert Ramos (AMB)
Notícies
Pau Guzmán

Les platges metropolitanes actuen com una reserva inesperada de papallones

El darrer informe de l’Observatori Metropolità de Papallones mBMS, que coordinen l’AMB, el CREAF i l’IERMB mitjançant el Laboratori Metropolità d’Ecologia i Territori de Barcelona (LET), obté una primera fotografia de la situació de les papallones a les platges metropolitanes i posa de manifest que la vegetació dunar d’aquests espais costaners pot actuar de reservori de determinades espècies de papallones.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia