Search

El CREAF visita La Moncloa amb el grup de joves ‘Generación COP27’ 

Pavelló del Consell de Ministres, en el Complex de la Moncloa. Imatge: Yeray Díaz Zbida.
Pavelló del Consell de Ministres, en el Complex de la Moncloa. Imatge: Yeray Díaz Zbida.

El passat dijous 3 de novembre, l’investigador del CREAF i professor de la Universitat de Barcelona Jofre Carnicer i la doctoranda del CREAF Maria Vives van acompanyar els Excs. president del govern estatal Pedro Sánchez, vicepresidenta segunda Yolanda Díaz i vicepresidenta tercera y ministra per la transició ecològica Teresa Ribera en una visita a La Moncloa per encarar la cimera mundial COP27 i comentar el viatge a Egipte que ambdós faran amb un grup d’estudiants finançats pel mateix govern.

Jofre Carnicer i Maria Vives visitaran la COP27 a Egipte amb un grup d'estudiants de la Universitat de Barcelona.

La trobada ha tingut lloc en el marc de la convocatòria ‘Generación COP27’ del Ministerio para la Transición Ecológica, que busca implicar el jovent en la COP27 que comença aquesta setmana a Egipte i apropar-los a aquesta convenció clau per les decisions polítiques al voltant del canvi climàtic. Els dos investigadors del CREAF visitaran la COP27 a Egipte amb un grup d’estudiants de la Universitat de Barcelona després de presentar la seva candidatura a aquesta convocatòria.

Un laboratori científic per aterrar els informes internacionals

El Laboratori científic Climate Change Ecolab, que lidera en Jofre Carnicer entre el CREAF i la Universitat de Barcelona, és una petita unitat que ha crescut els darrers anys i que estarà aquests dies a la COP27 per apropar el món científic a la presa de decisions. Carnicer, que també és autor de l’IPCC, explica que “aquesta unitat vol difondre i aprofundir en els coneixements que es generen als informes internacionals IPCC per analitzar si són viables les opcions de mitigació i adaptació al canvi climàtic que es proposen”. La pregunta central de la recerca és quines alternatives tenim disponibles per desenvolupar-nos de manera sostenible les societats i els ecosistemes.

Fa uns mesos, un dels projectes del Laboratori, conegut com ADAFOR, es va presentar a la convocatòria Generación COP27 i va resoldre’s positivament. Aquest mateix projecte va ser el motiu de la visita de Carnicer a La Moncloa, que va presentar-lo a les màximes autoritats polítiques d’Espanya.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

La presentació de l'Informe de Síntesi de l'IPCC ha afavorit la convocatòria de diverses rodes de premsa internacionals per aportar als periodistes la visió científica del document i valorar les conseqüències per als governs de tot el món. Foto: Jonathan Ford, Unsplash.
Notícies
Adriana Clivillé

Jofre Carnicer, portaveu d’una roda de premsa internacional per contextualitzar l’Informe de Síntesi de l’IPCC 2023 sobre canvi climàtic

Pocs dies abans que l’IPCC presentés l’Informe de Síntesi de la 6a avaluació del canvi climàtic, s’han convocat rodes de premsa d’abast internacional per aportar context i contestar preguntes dels periodistes sobre la sèrie d’informes científics i com afecten a l’acció dels governs de tot el món.

Grupo de participantes del encuentro del IPBES 'Marco de los Futuros de la Naturaleza', Sudáfrica. Autoría: IPBES
Notícies
Angela Justamante

El CREAF participa en una trobada de l’IPBES per debatre els escenaris futurs de la natura

El investigador del CREAF, Lluís Brotons ha participado en un encuentro organizado por la Plataforma Intergubernamental de Biodiversidad y Servicios Ecosistémicos (IPBES) en Sudáfrica. La jornada se centró en debatir cómo proyectar, evaluar y proteger el futuro de la naturaleza en relación a tres ejes: la naturaleza como cultura, como servicio para la sociedad y como un valor en sí misma.

Imatge de capçalera: il·lustració principal del segon informe del sisè cicle d'evaluació de l'IPCC. Autoria de: Alisa Singer, www.environmentalgraphiti.org, IPCC.
Coneixement
Angela Justamante

Què és l’IPCC?

Desgranem tot el que has de saber sobre el Grup Intergovernamental d’Experts sobre Canvi Climàtic (IPCC) i els seus últims informes.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia