Search

El CREAF obre a postdocs de qualsevol centre un curs especial per elaborar propostes MSCA competitives

Per primera vegada, el CREAF ofereix públicament un curs intern adreçat a personal científic que vulgui presentar el 2024 una proposta de recerca a les Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA). Un requisit indispensable, que el CREAF sigui la institució amfitriona de la beca.
Per primera vegada, el CREAF ofereix públicament un curs intern adreçat a personal científic que vulgui presentar el 2024 una proposta de recerca a les Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA). Un requisit indispensable, que el CREAF sigui la institució amfitriona de la beca.

Partir d’una bona idea científica no és suficient. Elaborar una proposta per optar a les beques científiques Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA-PF) implica endinsar-se en un procés altament exigent, adreçat al programa referent de la Unió Europea en recerca post doctoral i doctoral. Un programa amb un nom evocador i lligat a Horizon Europe, que és l’acció de la Comissió Europea que vol “garantir la competitivitat científica d’Europa a llarg termini”. Tenint en compte l’elevada competència i els nous criteris d’elegibilitat i avaluació, redactar amb èxit una proposta MSCA és un autèntic repte.

S'ofereixen dues sessions formatives online, el 18 i 19 de juny de 2024, per a les quals cal inscripció prèvia fins l'11 de juny de 2024. El CREAF ha de ser el centre amfitrió de la proposta MSCA-PF que es vulgui presentar.

Per contribuir a l’èxit de les propostes i impulsar una recerca referent, el CREAF ofereix un curs especial obert a post doctorands de qualsevol institució que vulguin presentar una proposta MSCA-PF aquest any amb el propi CREAF com a institució amfitriona. Es tracta de dues sessions formatives online, que tenen lloc el 18 i 19 de juny de 2024 i per a les quals cal inscripció prèvia fins l’11 de juny de 2024. El taller ‘How to Design and Write a Marie Skłodowska-Curie Postdoctoral Fellowship Proposal’ l’imparteix Lotte Jaspers, de Yellow Research, una consultora amb seu als Països Baixos especialitzada en treballar propostes de recerca d’alt nivell perquè esdevinguin projectes de recerca d’èxit de caràcter internacional. I, per tant, identifiquen i desenvolupen els factors que fan que una proposta científica prosperi en el mapa de la ciència a Europa.

“Volem dotar l’equip científic del coneixement necessari per elaborar propostes competitives, reduir els errors més comuns i augmentar la probabilitat d’aconseguir finançament, per recolzar el desenvolupament de la seva carrera.”

TERESA ROSAS, responsable de Talent i Gènere del CREAF.

El taller especial s’integra al cicle Watering Talents del CREAF, de caràcter intern.

Un vestit a mida

L’acompanyament personalitzat és una de les característiques del taller online, que presta una especial atenció als requeriments de la Comissió Europea pel que fa a les MSCA-PF. El seu contingut combina l’experiència de primera mà i l’especialització de l’equip formador, amb exemples de bones pràctiques, debat, intercanvi i seminaris web en directe, actualitzats a la convocatòria de 2024. També és un focus com escriure un currículum sòlid i ser capaç d’explicar el propi recorregut professional vinculat a la ciència.

El curs proporciona una sòlida informació sobre els objectius, el context polític i els principis bàsics del programa Marie Sklodowska Curie, i posa el focus en el procediment i els 3 criteris d’avaluació: excel·lència, impacte i aplicació. L’objectiu final és fer comprensible el procés global d’avaluació i les expectatives de la Comissió Europea amb aquest ambiciós programa. L’idioma de la formació és l’anglès i es considera rellevant que hi participin tant la persona sol·licitant de la beca, com la seva supervisora.

Visió global i transversal

Les Marie Sklodowska-Curie Actions estan concebudes per contribuir a l’excel·lència de la investigació i millorar la capacitació en recerca i innovació de les científiques i els científics, en totes les etapes de la seva carrera. Per assolir-ho, potencia la mobilitat internacional i l’exposició a diferents sectors i disciplines. A banda, permeten a les institucions d’acollida (centres de recerca, universitats, etc) incorporar personal investigador estranger i teixir aliances estratègiques amb organitzacions punters de tot el món.  

El programa ajuda a desenvolupar la capacitat de recerca i innovació d’Europa invertint a les carreres a llarg termini de personal científic destacat. Els seus principis ón l’excel·lència, la mobilitat, l’ascendent i obertura al món, la contractació excel·lent i inclusiva, la supervisió i orientació professional eficaços, la ciència oberta i la investigació i innovació responsables, el Pacte Verd Europeu i les sinergies.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

El tècnic de comunicació Galdric Mossoll serà una de les cares del CREAF al TikTok.
Notícies
CREAF

El CREAF estrena canal de TikTok 

Avui, Dia Mundial del Medi Ambient, el CREAF suma una fita al seu objectiu de difondre la recerca catalana entre tots els públics i s’obre canal de TikTok, la xarxa per excel·lència dels més joves. El contingut que s’hi trobarà serà divulgatiu, naturalista, fresc i en català. Feu-nos follow a @CREAF_ecologia!

Ple constituent del primer Consell de Mecenatge assessor en Recerca, Desenvolupament i Innovació de Catalunya. Imatge: Conselleria Recerca i Universitats
Notícies
CREAF

El CREAF s’incorpora al primer Consell de Mecenatge en Recerca, Desenvolupament i Innovació de Catalunya, per continuar impulsant una ciència transformadora 

El passat 13 de març es va celebrar el Ple constituent del primer Consell de Mecenatge assessor en Recerca, Desenvolupament i Innovació de Catalunya, a on s’incorpora la nostra Coordinadora de filantropia i aliances estratègiques, l’Alicia Cardona Barreña, anomenada membre per la Institució CERCA.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia