El CREAF, organització observadora del 8è Ple de la IPBES

El Ple abordarà diferents avaluacions de coneixement, inclosa una sobre les interrelacions entre biodiversitat, aigua, alimentació i salut. Imatge: domini públic.
El Ple abordarà diferents avaluacions de coneixement, inclosa una sobre les interrelacions entre biodiversitat, aigua, alimentació i salut. Imatge: domini públic.

Com a nova organització observadora, participem en la 8a sessió plenària de la IPBES, des d’avui 14 fins al 24 de juny de 2021. La coordinadora científica de CREAF, Alícia Pérez-Porro, i l’investigador Lluís Brotons participen en aquesta trobada anual que enguany es realitza en línia.

El Ple aborda diferents avaluacions de coneixements: un informe preliminar per a l’avaluació temàtica de l’enllaç entre diversitat biològica, aigua, alimentació i salut; un informe per avaluar les causes subjacents de la pèrdua de diversitat biològica i els determinants del canvi transformador i les opcions per aconseguir la Visió 2050 per a la diversitat biològica, i il·lustrar els vincles del primer taller co-patrocinat per la IPBES i l’IPCC sobre diversitat biològica i canvi climàtic, en la que és la primera col·laboració entre aquests dos òrgans.

La 8a sessió es concentra encara més en com la IPBES crea capacitat, enforteix les bases de el coneixement i dóna suport a les polítiques públiques. A més, la trobada se centra en trobar formes per millorar l’eficàcia de la Plataforma.

Articles relacionats

Notícies
Veronica Couto Antelo

L’esportista Kilian Jornet entrevista l’Eduard Pla i la Mariona Ferrandiz per parlar sobre biodiversitat 

Sota el nom de ‘Perdem biodiversitat. Actuem!’ Kilian Jornet ha fet quatre entrevistes a diferents científics i científiques, entre els qual es troben el nostre investigador Eduard Pla, que ha explicat el papers dels boscos mediterranis i dels incendis, i la nostra investigadora i professora de la UAB Mariona Ferrandiz, que ha parlat sobre diversitat biològica.

Autoria: Kalen Emsley. Fuente: unsplash.
Notícies
Anna Ramon

El CREAF assisteix a la Conferència de la Biodiversitat a Montreal, la COP15 

Ho farà gràcies a una delegació del CREAF formada per Alícia Pérez-Porro, coordinadora científica del CREAF, Lluís Brotons, investigador del CSIC al CREAF, i els investigadors del CREAF Sergi Herrando i Daniel Villero, tots ells seran a Canadà del 9 al 16 de desembre.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia