El CREAF, organització observadora del 8è Ple de la IPBES

El Ple abordarà diferents avaluacions de coneixement, inclosa una sobre les interrelacions entre biodiversitat, aigua, alimentació i salut. Imatge: domini públic.
El Ple abordarà diferents avaluacions de coneixement, inclosa una sobre les interrelacions entre biodiversitat, aigua, alimentació i salut. Imatge: domini públic.

Com a nova organització observadora, participem en la 8a sessió plenària de la IPBES, des d’avui 14 fins al 24 de juny de 2021. La coordinadora científica de CREAF, Alícia Pérez-Porro, i l’investigador Lluís Brotons participen en aquesta trobada anual que enguany es realitza en línia.

El Ple aborda diferents avaluacions de coneixements: un informe preliminar per a l’avaluació temàtica de l’enllaç entre diversitat biològica, aigua, alimentació i salut; un informe per avaluar les causes subjacents de la pèrdua de diversitat biològica i els determinants del canvi transformador i les opcions per aconseguir la Visió 2050 per a la diversitat biològica, i il·lustrar els vincles del primer taller co-patrocinat per la IPBES i l’IPCC sobre diversitat biològica i canvi climàtic, en la que és la primera col·laboració entre aquests dos òrgans.

La 8a sessió es concentra encara més en com la IPBES crea capacitat, enforteix les bases de el coneixement i dóna suport a les polítiques públiques. A més, la trobada se centra en trobar formes per millorar l’eficàcia de la Plataforma.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Resiliència no és “resistir sense canviar”, com ho pot fer un pont o un edifici davant un terratrèmol. És “canviar per resistir”. Foto: Unsplash.
Coneixement
Jaume Terradas

Sobre resiliència i biodiversitat

En torn de la temàtica ambiental, i en particular del canvi climàtic i els seus efectes, hi ha una polarització acusada entre dos grups: els

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia