Search

El CREAF, organització observadora del 8è Ple de la IPBES

El Ple abordarà diferents avaluacions de coneixement, inclosa una sobre les interrelacions entre biodiversitat, aigua, alimentació i salut. Imatge: domini públic.
El Ple abordarà diferents avaluacions de coneixement, inclosa una sobre les interrelacions entre biodiversitat, aigua, alimentació i salut. Imatge: domini públic.

Com a nova organització observadora, participem en la 8a sessió plenària de la IPBES, des d’avui 14 fins al 24 de juny de 2021. La coordinadora científica de CREAF, Alícia Pérez-Porro, i l’investigador Lluís Brotons participen en aquesta trobada anual que enguany es realitza en línia.

El Ple aborda diferents avaluacions de coneixements: un informe preliminar per a l’avaluació temàtica de l’enllaç entre diversitat biològica, aigua, alimentació i salut; un informe per avaluar les causes subjacents de la pèrdua de diversitat biològica i els determinants del canvi transformador i les opcions per aconseguir la Visió 2050 per a la diversitat biològica, i il·lustrar els vincles del primer taller co-patrocinat per la IPBES i l’IPCC sobre diversitat biològica i canvi climàtic, en la que és la primera col·laboració entre aquests dos òrgans.

La 8a sessió es concentra encara més en com la IPBES crea capacitat, enforteix les bases de el coneixement i dóna suport a les polítiques públiques. A més, la trobada se centra en trobar formes per millorar l’eficàcia de la Plataforma.

Autora: Carla Kuhleis

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Estany d'alta muntanya a Andorra. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
CREAF

Arrenca una expedició per cartografiar la biodiversitat invisible dels llacs pirinencs

La regió dels Pirineus està experimentant un índex d’escalfament superior a la mitjana mundial, fet que la converteix en un observatori crític per als impactes del canvi climàtic. Un equip científic ha iniciat esforços conjunts per cartografiar la biodiversitat dels microorganismes que viuen sota la superfície de 300 llacs diferents dels Pirineus.

Rosa canina. Autoria: Joanna_Boisse.
Notícies
Anna Ramon

Els boscos europeus perden orquídies, però guanyen roses 

Un estudi internacional liderat pel CREAF determina que la biodiversitat del sotabosc europeu s’ha mantingut estable en els darrers 40 anys, encara que hi ha hagut extincions i noves aportacions a escala local.

Resiliència no és “resistir sense canviar”, com ho pot fer un pont o un edifici davant un terratrèmol. És “canviar per resistir”. Foto: Unsplash.
Coneixement
Jaume Terradas

Sobre resiliència i biodiversitat

En torn de la temàtica ambiental, i en particular del canvi climàtic i els seus efectes, hi ha una polarització acusada entre dos grups: els

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia