El CREAF, organització observadora del 8è Ple de la IPBES

IPBES Ple 2021
IPBES Ple 2021

Com a nova organització observadora, participem en la 8a sessió plenària de la IPBES, des d’avui 14 fins al 24 de juny de 2021. La coordinadora científica de CREAF, Alícia Pérez-Porro, i l’investigador Lluís Brotons participen en aquesta trobada anual que enguany es realitza en línia.

IPBES 8ª Sesión Plenaria 2021
El Ple abordarà diferents avaluacions de coneixement, inclosa una sobre les interrelacions entre biodiversitat, aigua, alimentació i salut. Imatge: domini públic.

El Ple aborda diferents avaluacions de coneixements: un informe preliminar per a l’avaluació temàtica de l’enllaç entre diversitat biològica, aigua, alimentació i salut; un informe per avaluar les causes subjacents de la pèrdua de diversitat biològica i els determinants del canvi transformador i les opcions per aconseguir la Visió 2050 per a la diversitat biològica, i il·lustrar els vincles del primer taller co-patrocinat per la IPBES i l’IPCC sobre diversitat biològica i canvi climàtic, en la que és la primera col·laboració entre aquests dos òrgans.

La 8a sessió es concentra encara més en com la IPBES crea capacitat, enforteix les bases de el coneixement i dóna suport a les polítiques públiques. A més, la trobada se centra en trobar formes per millorar l’eficàcia de la Plataforma.

Articles relacionats

Notícies
Alba Gimbert

Nou cicle de seminaris #cafèPrismàtic sobre biodiversitat i gestió

La plataforma de coneixement Prismàtic, iniciativa del Deptartament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural que coordina el CREAF, presenta tot el programa de seminaris virtuals d’una hora sobre les temàtiques més actuals de la gestió i planificació del patrimoni natural i la biodiversitat.

Fotografia d'Unsplash.
Coneixement
Carles Castell Puig

Ens hauríem de fer grans…

En una entrada anterior en aquest mateix blog, parlàvem de les dificultats de comunicar adequadament les problemàtiques ambientals. No resulta senzill explicar amb claredat el complex canemàs de causes i efectes relacionats amb els nostres impactes negatius sobre el medi natural, i de retruc sobre la nostra salut i benestar, sense caure en el catastrofisme o la frivolització.

Imatge de capçalera: il·lustració principal del segon informe del sisè cicle d'evaluació de l'IPCC. Autoria de: Alisa Singer, www.environmentalgraphiti.org, IPCC.
Coneixement
Angela Justamante

Què és l’IPCC?

Desgranem tot el que has de saber sobre el Grup Intergovernamental d’Experts sobre Canvi Climàtic (IPCC) i els seus últims informes.

Edward O. Wilson (1929–2021), Red Hills, Alabama, 2010. Fotografia de Beth Maynor Young.
Notícies
CREAF

En record d’Edward O. Wilson

Les investigadores del CREAF Olga Boet, Angham Daiyoub, Oriol Lapiedra i Daniel Sol recorden el gran llegat del biòleg i entomòleg Edward Osborne Wilson, font d’inspiració pel nostre àmbit d’estudi.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia