Search

CREAF rep el distintiu ‘HR Excellence in Research’ de la Comissió Europea

Logo del HRS4R
Logo del HRS4R

CREAF ha elaborat una Estratègia de Recursos Humans per els Investigadors (HRS4R, de les sigles en anglès de Human Resources Strategy for Researchers ) incorporant els principis de la Carta Europea de l’Investigador i el Codi de Conducta per al reclutament d’investigadors (European Charter for Researchers i  Code of Conduct for the Recruitment of Researchers) promoguts per la Comissió Europea (CE).  

Logo del HRS4R
Logo del HRS4R

A principis de maig de 2015 es va aprovar per l’equip de direcció la versió final i el Pla d’Acció de la HRS4R del CREAF. Es va entregar  a la CE per revisar el 13 de maig de 2015. El 7 de juliol de 2015 la CE va aprovar el Pla d’Acció i va reconèixer al CREAF amb el segell “HR Excellence in Research”.

Aquest distintiu reconeix el compromís de la institució en el desenvolupament d’una estratègia de recursos humans específica pels investigadors, dissenyada per aportar les pràctiques i procediments que senyalen la Carta Europea de l’Investigador i el Codi de Conducta (C&C) per al reclutament d’investigadors que promou la CE.

La Carta Europea de l’Investigador va ser adoptada per la CE l’any 2005 com a part de les polítiques europees per incrementar l’atractiu de les carreres científiques. El C&C vol proveir dels mateixos drets i obligacions als investigadors de tota Europa, implementar principis de ètica professional, contractació, condicions laborals, formació i millorar la mobilitat a la vegada que es reforça la recerca i la innovació a tot Europa.

 “Participar a la iniciativa europea de la HR Strategy for Researchers farà que el CREAF sigui un lloc de treball més atractiu pels investigadors a tots els nivells”, comenta Javier Retana, director del CREAF.

El HRS4R del CREAF està basat en un anàlisi intern que ha donat lloc al desplegament d’un Pla d’Acció amb un conjunt d’accions programades inspirades amb els principis del C&C que estaran suportades per un ventall ampli de normes i pràctiques internes. Aquest anàlisi es va desenvolupar en un procés inclusiu i obert que va liderar una Comissió de Treball que comptava amb membres de totes les categories professionals.

“La visió del CREAF reconeix que els investigadors i el personal del centre són la clau de l’èxit del CREAF, tots ells ofereixen un ambient de treball de suport, coratge i vibrant que promou la igualtat d’oportunitats, la integritat ètica i la conciliació de la vida familiar”, diu Joan Pino com a coordinador del Grup de Treball intern.

El CREAF reconeix  que els mèrits dels investigadors no han de ser avaluat només pels articles que publiquen, sinó també pels projectes competitius o no competitius en els que participen, per la formació que donen altres investigadors, per la transferència de coneixement que duen a terme, entre d’altres. Adoptar el codi de conducta europeu farà que el CREAF aconsegueixi un major nivell de rendició de comptes i més claredat per donar suport a aquests objectius, tot sota un marc clar de drets i responsabilitats dels investigadors que garantirà una carrera atractiva i unes millors condicions de treball.

Algunes fites importants que es marca el Pla d’Acció del 2015-2017 són els següents:

  • Desenvolupar el Codi d’Ètica i de Bones Pràctiques Científiques i definir accions per a la seva implementació.
  • Produir un Pla d’Igualtat Estratègic amb l’objectiu de promoure la igualtat en termes d’edat, discapacitat, gènere o religió.
  • Elaborar un nou Protocol de Reclutament i Selecció de personal CREAF que contingui els principis de C&C.
  • Elaborar un programa d’intercanvi d’investigadors per atraure investigadors estrangers i facilitar estades a l’estranger per als investigadors del CREAF.

Aquí podeu consultar el Pla d’Acció del CREAF 2015-2017

Aquí teniu les HRS4R Acknowledged Institutions

Comparteix l'article!

Articles relacionats

La presentació de l'Informe de Síntesi de l'IPCC ha afavorit la convocatòria de diverses rodes de premsa internacionals per aportar als periodistes la visió científica del document i valorar les conseqüències per als governs de tot el món. Foto: Jonathan Ford, Unsplash.
Notícies
Adriana Clivillé

Jofre Carnicer, portaveu d’una roda de premsa internacional per contextualitzar l’Informe de Síntesi de l’IPCC 2023 sobre canvi climàtic

Pocs dies abans que l’IPCC presentés l’Informe de Síntesi de la 6a avaluació del canvi climàtic, s’han convocat rodes de premsa d’abast internacional per aportar context i contestar preguntes dels periodistes sobre la sèrie d’informes científics i com afecten a l’acció dels governs de tot el món.

Com a centre d'Excel·lència Severo Ochoa, el CREAF és entitat amfitriona de les beques INPhINIT Incoming amb 'la Caixa', per cursar estudis de doctorat. Imatge: Fundació la Caixa.
Notícies
Adriana Clivillé

Nova convocatòria de 9 places de doctorat al CREAF: uneix-te al nostre equip mitjançant el programa de beques INPhINIT

Com a centre d’Excel·lència Severo Ochoa, el CREAF és entitat amfitriona de les beques INPhINIT Incoming amb ‘la Caixa’, i oferim fins a 9 projectes de recerca per fer estudis de doctorat, adreçats a científiques i científics en fase inicial de qualsevol nacionalitat. Apostem per donar suport al talent jove perquè formi part de la nostra investigació d’avantguarda, relacionada amb els reptes més crítics que encara la societat

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia