Search

El CREAF participa en una trobada amb el conseller d’Empresa, Ramon Tremosa

Intervenció de Joan Pino Vilalta durant la trobada amb el conseller Tremosa. Crèdit: sincrotró ALBA.
Intervenció de Joan Pino Vilalta durant la trobada amb el conseller Tremosa. Crèdit: sincrotró ALBA.

El passat 16 de novembre, els responsables dels centres de recerca de Catalunya es van reunir amb Ramon Tremosa per debatre sobre un fons d’inversió público-privat que impulsi la transferència de coneixement de la recerca del país. Des del CREAF hi va assistir el director, en Joan Pino Vilalta.

Durant la sessió, que va tenir lloc al sincrotró ALBA, es va posar de relleu el paper de Catalunya en la innovació i el conseller d’Empresa i Coneixement va remarcar que “cal situar el país, que ja és excel·lent en recerca, també com a líder en l’àmbit de la innovació i la transferència“. L’acompanyaven el secretari d’Universitats i Recerca, Francesc Xavier Grau, el secretari general d’Empresa i Coneixement, Jordi Cabrafiga i el Director General de Recerca, Joan Gómez Pallarès.

De la mà de la seva directora, la Caterina Biscari, els assistents van poder conèixer diverses línies que es treballen en les instal·lacions del sincrotró i compartir el servei que ofereix a la comunitat científica. Alhora, Tremosa va presentar la proposta del Govern d’invertir 10 milions d’euros entre 2021 i 2022, ampliable fins a 30 milions si es rep una aportació dels fons europeus Next Generation, per contribuir en aquesta tasca público-privada.

Trobada entre els responsables dels centres de recerca i el conseller d'Emrpesa i Coneixement. Crèdit: sincrotró ALBA.
Trobada entre els responsables dels centres de recerca i el conseller d’Emrpesa i Coneixement. Crèdit: sincrotró ALBA.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia