Search

La recerca forestal inaugura els ‘vermuts’ interns del CREAF

Jordi Martínez
Jordi Martínez

Al juny, la comunicació interna al CREAF van donar un tomb. El primer dia del mes, 50 investigadors, investigadores i personal de suport van obrir els vermuts del CREAF, una sèrie de simposis temàtics interns on es comparteixen les últimes investigacions del centre sobre un tema específic.

Aquestes sessions estan dirigides a tot el personal de CREAF i representen una oportunitat no sols per aprendre i estar al dia del treball dels companys i companyes, sinó també per fer networking i descobrir connexions i possibles sinergies amb altres col·legues i entre diferents projectes.

Al vermut Forestal inaugural, 16 experts i expertes van fer rodar la pilota. Moderats per la coordinadora científica del CREAF, Alicia “Alis” Pérez-Porro, i encoratjats pels ambaixadors de la sessió –oportunament nomenats per l’ocasió–, Josep Maria “Tete” Espelta i Francisco “Paco” LLoret, se’ls va demanar que responguessin a aquestes preguntes: Què faig? Per què ho faig? Quin és l’impacte social de la meva investigació?

Amb un format de 5+5 –5 minuts de presentació seguits d’altres 5 de preguntes i respostes i debat– els i les ponents van cobrir una àmplia varietat de temes:

  • Avaluació de la resiliència dels boscos
  • Gestió i regeneració dels boscos
  • Monitoratge de la biodiversitat, plagues i la salut dels boscos amb ciència ciutadana 

  • Modelització dels ecosistemes forestals 
  • Impacte i modelització predictiva del canvi climàtic 
  • Impacte de la contaminació   

Totes les presentacions es van plasmar en preciosos mapes mentals fets per la Laura Fraile, experta en art i disseny de l’Oficina de Comunicació del CREAF.

Els ambaixadors van arribar a la conclusió que hi ha moltes connexions entre els diferents enfocaments de recerca forestal que s’estan duent a terme al CREAF actualment. A més, van identificar oportunitats de recerca per ampliar l’abast cap a una escala global i per aprofundir en àrees com la contaminació o la predicció de les conseqüències del canvi climàtic davant diferents escenaris.

A la cloenda, els amants dels boscos van gaudir d’un pica-pica i van brindar amb les seves copes de vermut… per demanar més vermuts temàtics del CREAF!

This action is part of the Severo Ochoa “ULandscape” funded in 2019 by the Agencia Estatal de Investigación of the Spanish Ministry of Science and Innovation to support Research Centres of Excellence.

Logo Severo Ochoa Excellence

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia