Search

Crònica des d’Oslo, on la gestió i l’administració de la recerca (també) són d’excel·lència

Conferència EARMA a Oslo. Una gran oportunitat per a compartir informació rellevant sobre gestió, administració i suport a la ciència. Foto: CREAF
Conferència EARMA a Oslo. Una gran oportunitat per a compartir informació rellevant sobre gestió, administració i suport a la ciència. Foto: CREAF

Aquest any s’ha reprès la conferència presencial d’EARMA, l’Associació Europea de les persones Gestores i Administradores de Recerca. La conferència, centrada en aportar els darrers avenços i intercanviar bones pràctiques, va comptar amb la presencia d’una delegació del CREAF que també és membre institucional d’EARMA. Enguany es va celebrar a Oslo el mes de maig passat.Les membres de l’oficina de projectes internacionals, la responsable de projectes, la responsable d’impacte, la responsable de talent i gènere i la cap de comunicació van poder-hi assistir gràcies al suport del projecte Severo Ochoa.

La conferència d’aquest any va girar sobre temes com la ciència oberta, la investigació responsable i la innovació, l’organització de serveis de gestió i suport, la política científica i l’estratègia, la gestió pre-ward i post-award, el desenvolupament professional de la carrera científica i l’impacte de la recerca, antre d’altres. 

EARMA representa la comunitat de persones que es dediquen a la gestió de la recerca (RMA per les seves sigles en anglès). A Europa treballa amb la Comissió Europea i amb les agències de finançament nacionals i internacionals, proporcionant un fòrum de treball en xarxa, una plataforma d’aprenentatge i un lloc per compartir experiències i bones pràctiques entre els RMA. 

El CREAF a Oslo

“Aquest acte i tota EARMA son un reconeixement de l’excel·lència (també) en la gestió i administració de la recerca, un reconeixement de la professió”.

OLGA ROIG, responsable de projectes internacionals del CREAF.
Teresa Rosas

“Va ser molt agradable veure a la pràctica el valor de la diversitat de persones, habilitats i experiències en la nostra professió i conèixer maneres creatives d’afrontar els nostres reptes diaris de treball”.

TERESA ROSAS, responsable de Talent i Gènere del CREAF.

“Cada cop s’està professionalitzant més la figura del gestor de recerca, per una banda perquè cada cop és una figura més necessària, i per altra banda, perquè cada cop tenim més eines i formació disponible.

El panorama de la recerca pública ha variat molt des de el primer FP7. Avui en dia, a Horizon Europe cal tenir molt en compte la rellevància creixent de l’impacte, l’enfoc a reptes i els nous instruments per promocionar la transferència”.

MÒNICA CUNILL, tècnica de projectes internacionals al CREAF.

“Igual que en la recerca, col·laborar i aprendre dels altres és també imprescindible en la gestió i administració de la recerca.

En relació a l’impacte això es concreta en el nou grup temàtic d’impacte d’EARMA que ha començat a caminar a la conferència i que ofereix l’espai necessari per compartir experiències i recursos”.

ANABEL SÀNCHEZ, responsable d’impacte del CREAF.

Aquesta acció és part del Severo Ochoa “ULandscape” finançat l’any 2019 per l’Agència Estatal d’Investigació del Ministeri de Ciència i Innovació espanyol per donar suport als Centres de Recerca d’Excel·lència.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Notícies
Anna Ramon

El viatge cap a l’impacte social de la ciència del CREAF

En l’actualitat, els desafiaments socioambientals als quals hem de fer front són cada vegada més urgents, i la recerca en canvi climàtic i natura que es realitza dins de CREAF no pot ignorar aquesta realitat. Hem de comprendre com la nostra recerca ha servit per millorar l’acció política, la consciència social i la gestió del territori, i mirar com fer-ho encara amb més força i amb més abast.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia