Search

De la mitologia clàssica als mites climàtics per lluitar contra la desinformació

En el marc del tancament de la COP27, el CREAF i Verificat han llençat una campanya a Instagram conjunta per donar informació que desmenteixi les informacions falses o enganyoses relacionades amb canvi climàtic.

S’acosta el #Nadal i amb ella les discussions als sopars de #família 🎄🤒 Us passa també? Doncs us presentem una escena que segur que us sona 👉 tot sembla estar tranquil, hi ha rialles, preneu un bon caldet i de sobte s’obre el meló del #canviclimàtic 💥 Ni dos segons triga el teu oncle a proclamar a veus: “Canvis climàtics n’hi ha hagut sempre; el #clima és cíclic”. Tu saps que això que diu és un mite tan gros com les #sirenes, però bocabadada no saps ni què respondre-li.

Les sirenes, la medusa, el monstre de Banyoles, el Drac de Sant Jordi, el Yeti i els unicorns han estat els sers mitològics que han protagonitzat aquesta campanya. Cada personatge desmentia algunes afirmacions típiques al voltant de la crisi climàtica.

Ahir va ser un dia dur, volies desconnectar i vas posar una estona el canal Descoberta Màxima a la #tele 📺 Feien un #documental sobre la #Nessie, el monstre del Llac Ness. Et fa gràcia, perquè saps sobradament que es tracta d’un #animal fantasiós, igual que el magnífic monstre de #Banyoles. Resulta curiós veure com algunes persones encara creuen en aquest mite 🤪🤪 Quina barbaritat, oi?! 

Sense adonar-te’n, comença un programa de debat sobre el canvi climàtic i una tertuliana va i afirma que “tot és una exageració, els meteoròlegs són uns alarmistes” ⚡ Cap altre tertulià o tertuliana s’aixeca, la desmenteix o li ensenya les dades reals. T’oblides de la poca seriositat del canal i del programa anterior, i et genera dubtes si això que diu és cert o no 🤯

✨ Doncs t’expliquem per què és un mite tan gros com el monstre del llac Ness ✨

Pots veure tota la campanya a l’Instagram del CREAF i de Verificat.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

La ciència assenyala que la natura és una aliada clau contra el canvi climàtic. D'esquerra a dreta, una libèl·lula, un roure i una orquídia. Imatges: Galdric Mossoll
Notícies
Adriana Clivillé

Biodiversitat i crisi climàtica, un tàndem inseparable

En el Dia Internacional de la Biodiversitat promogut per la Convention on Biological Diversity volem posar èmfasi en la seva íntima vinculació amb el canvi climàtic, del que pràcticament esdevé l’altra cara de la moneda.

Bosc afectat per la sequera a les muntanyes de Prades. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
Anna Ramon

Rècord històric de boscos afectats per sequera durant el 2023

La campanya de 2023 presenta, de lluny, el rècord de boscos afectats per sequera a Catalunya registrats des que es va iniciar el Deboscat, el 2012. Aquest 2023 ha registrat 66.482 hectàrees de boscos afectats per la falta d’aigua.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia