Search

S’aprova el decret de creació de l’Observatori del Patrimoni Natural i la Biodiversitat

El Govern ha aprovat el Decret de creació de l’Observatori del Patrimoni Natural i la Biodiversitat, promogut pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a través del CREAF i del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya. El nou organisme, que ja es va presentar l’estiu passat, ha d’organitzar i difondre la informació i el coneixement de la informació sobre el patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya amb rigor científic. Aquesta informació ha de ser la base per poder prendre les millors decisions i fer front als reptes actuals en la conservació de la natura davant els efectes del canvi global que l’afecta.

La creació de l’Observatori del Patrimoni Natural i la Biodiversitat és una acció prioritària prevista en l’Estratègia del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya aprovada pel Govern de la Generalitat de Catalunya el juliol de 2018. Té la voluntat de ser referència a Catalunya per orientar la presa de decisions en tots els temes relacionats amb la natura. La seva comesa és organitzar, integrar, tractar i difondre tota la informació disponible sobre el patrimoni natural català i esdevenir un fòrum de trobada i participació d’entitats que fan recerca científica en aquest àmbit i donar-hi accés a les persones i col·lectius que necessitin aquest coneixement per desenvolupar les seves activitats. Oferir tota aquesta informació és clau per orientar i prioritzar adequadament els esforços de gestió i planificació territorial a partir del coneixement de la nostra riquesa natural i de l’avaluació de l’estat de conservació de les espècies, els hàbitats i els espais naturals.

“Aprovar el decret consolida per fi aquest lloc de trobada entre les administracions responsables de la gestió de la natura i les institucions que fan recerca sobre medi natural a #Catalunya. L’objectiu: fer millors polítiques públiques amb el millor coneixement disponible.

Pau Sainz de la Maza, responsable de la Unitat d’informació i Coneixement de la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural, de la Generalitat de Catalunya.

Més informació

Observatori del Patrimoni Natural i la Biodiversitat

Comparteix l'article!

Articles relacionats

El reconeixement d'un grup de recerca és indicador de la seva excel·lència perquè els seus criteris són molt exigents. Foto: CREAF.
Notícies
Adriana Clivillé

La recerca del CREAF, impulsada pel reconeixement de l’AGAUR

Fins a 8 grups de recerca vinculats al CREAF han estat reconeguts a la darrera convocatòria de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) de la Generalitat de Catalunya. Aquest reconeixement és un indicador de la excel·lència del centre i els seus investigadors e investigadores.

Foto: Jose Luís Ordoñez.
Notícies
Anna Ramon

Es busquen 150 amants de la natura per fer de detectius de mamífers

Comença el segon any de recollida de dades de l’Atles de Mamífers de Catalunya, un projecte de ciència ciutadana impulsat per l’Observatori del Patrimoni Natural i la Biodiversitat i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. El Museu de Ciències Naturals de Granollers i el CREAF, entitats coordinadores, obren una crida a la ciutadania per cercar mamífers o els seus rastres en més de 300 quadrats de 10x10km de Catalunya.

Autoria: Kalen Emsley. Fuente: unsplash.
Notícies
Anna Ramon

El CREAF assisteix a la Conferència de la Biodiversitat a Montreal, la COP15 

Ho farà gràcies a una delegació del CREAF formada per Alícia Pérez-Porro, coordinadora científica del CREAF, Lluís Brotons, investigador del CSIC al CREAF, i els investigadors del CREAF Sergi Herrando i Daniel Villero, tots ells seran a Canadà del 9 al 16 de desembre.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia