Diana Pascual i Eduard Pla coediten un llibre sobre l’adaptació de la conca Mediterrània al canvi climàtic

El llibre se centra en la reserva natural compartida entre el sud d’Espanya i el nord de Marroc. En concret, es valoren els impactes del canvi climàtic relacionats amb la disponibilitat d’aigua des d’un punt de vista ecològic, socioeconòmic i polític.  

llibre_diana_eduard

El nou llibre examina els impactes relacionats amb l’aigua que podria tenir el canvi de clima en el Mediterrani i agrupa quatre experts en l’àmbit —Dania Abdul Malak, Katriona McGlade, Diana Pascual i Eduard Pla.

L’estudi gira entorn la Reserva Intercontinental de la Biosfera del Mediterrani  (IBRM, de les seves sigles en anglès) de la UNESCO, que comprèn territoris del sud d’Espanya i nord del Marroc.  De fet, aquest llibre aprofundeix per primer cop en un cas transfronterer i es proposen mesures d’adaptació davant dels impactes esperats del canvi climàtic, considerant factors ecològics, socioeconòmics i polítics.

Segons indica l’editorial Springer aquest volum serà de gran interès “tant per tots aquells interessats en la integració de les ciències naturals i socials, com per aquells que treballen en el marc de l’aigua i el canvi climàtic”.

El títol complet del llibre és Adapting to Climate Change: An Assessment of Vulnerability and Risks to Human Security in the Western Mediterranean Basin i es pot adquirir en aquest enllaç.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Foto: Sabine, Pixabay.
Notícies
Angela Justamante

10 alertes que la ciència del clima llança a l’inici de la COP28

Durant la COP28 s’ha fet públic un informe amb 10 missatges urgents per a contribuir al full de ruta que marcarà aquesta cimera. L’investigador del CREAF Marcos Fernández, qui ha rebut amb la beca de l’European Research Council (ERC), és l’únic representant d’Espanya.

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia