Search

Diana Pascual i Eduard Pla coediten un llibre sobre l’adaptació de la conca Mediterrània al canvi climàtic

El llibre se centra en la reserva natural compartida entre el sud d’Espanya i el nord de Marroc. En concret, es valoren els impactes del canvi climàtic relacionats amb la disponibilitat d’aigua des d’un punt de vista ecològic, socioeconòmic i polític.  

llibre_diana_eduard

El nou llibre examina els impactes relacionats amb l’aigua que podria tenir el canvi de clima en el Mediterrani i agrupa quatre experts en l’àmbit —Dania Abdul Malak, Katriona McGlade, Diana Pascual i Eduard Pla.

L’estudi gira entorn la Reserva Intercontinental de la Biosfera del Mediterrani  (IBRM, de les seves sigles en anglès) de la UNESCO, que comprèn territoris del sud d’Espanya i nord del Marroc.  De fet, aquest llibre aprofundeix per primer cop en un cas transfronterer i es proposen mesures d’adaptació davant dels impactes esperats del canvi climàtic, considerant factors ecològics, socioeconòmics i polítics.

Segons indica l’editorial Springer aquest volum serà de gran interès “tant per tots aquells interessats en la integració de les ciències naturals i socials, com per aquells que treballen en el marc de l’aigua i el canvi climàtic”.

El títol complet del llibre és Adapting to Climate Change: An Assessment of Vulnerability and Risks to Human Security in the Western Mediterranean Basin i es pot adquirir en aquest enllaç.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

La ciència i la meteorologia s’uneixen en una sessió moderada per Marta García, presidenta mundial de WWCOTY, amb Alicia Pérez-Porro, coordinadora científica del CREAF; Mar Gómez, meteoròloga, i Marga López Rivas, investigadora de la Universidad de Cádiz (d’esquerra a dreta). Imatge: elDiario.es
Notícies
Adriana Clivillé

Per què cal llegir l’emergència climàtica des d’una mirada de gènere

El paper social de la dona i la seva vulnerabilitat són dues de les claus que expliquen per què és crític apropar-se a l’emergència climàtica des d’una mirada de gènere. Quatre professionals comparteixen opinions complementàries, en una conversa convocada per elDiario.es en la qual intervé Alicia Pérez-Porro, coordinadora científica del CREAF.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia