Search

La dona i la nena en la ciència més enllà de l’11 de febrer 

Un altre any arriba l’11 de febrer, el dia assenyalat per reivindicar el paper de la dona i la nena en la ciència. Des del CREAF també som partidàries d’aquestes campanyes anuals, però així mateix volem compartir el nostre compromís per crear una cultura organitzativa diversa i inclusiva els 365 dies de l’any. Per aquest motiu, enguany la nostra campanya la dediquem precisament al temps “entre campanyes” i posem en marxa un calendari intern que s’anirà obrint el dia 11 de cada mes fins al febrer de 2024 amb una acció destacada dins del nostre pla JEDI (Justícia, Equitat, Diversitat i Inclusió). 

Els darrers mesos del CREAF han estat marcats per la renovació del nostre pla d’acció JEDI després d’una diagnosi profunda que es va presentar a l’octubre en una jornada participativa. La idea és que les accions que anem descobrint cada mes en forma de píndoles corresponguin a les mateixes accions que el personal del CREAF va proposar a la jornada i que s’inclouran al nou pla 2023-2027. 

Teresa Rosas
“Els dies marcats a l'agenda per reivindicar-nos són necessaris, però per aconseguir un canvi real en el dia a dia de cada centre cal un pla d’acció tot l’any. A més, és essencial disposar de recursos econòmics i un equip de persones compromeses que monitoregi aquest pla”
TERESA ROSAS, coordinadora del comitè JEDI i responsable de Talent i Gènere del CREAF.

Tret de sortida del calendari

El calendari d’advent del CREAF s’obra aquest 11de febrer per recordar la importància de fer campanyes de sensibilització de gènere i diversitat amb un recopilatori de les que hem fet els darrers anys. 

La sensibilització de gènere i diversitat és un procés que ajuda a facilitar l’intercanvi d’idees, millorar la comprensió mútua i afavoreix les competències i habilitats necessàries per al canvi social. També pretén mostrar com els valors i les normes influeixen en la percepció de la nostra realitat, poden reforçar estereotips i donar suport a les estructures que produeixen desigualtats. 

En aquestes imatges recollim aquesta i quatre accions més que volem destacar. Per molts 11 de febrer i mesos entre campanyes més! 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia