Search

La Dra. Pilar Andrés guanya una beca Marie Curie IOF per estudiar l’ecologia del sòl

La Dra. Pilar Andrés
La Dra. Pilar Andrés

La investigadora Pilar Andrés marxarà dos anys als EE.UU, a Colorado a estudiar l’ecologia del sòl a les Grans Planes. Concretament el projecte presentat vol millorar els models que expliquen la descomposició de la matèria orgànica al sòl i contribuir així a la millora dels models dels cicles del carboni i del nitrogen.

La Dra. Pilar Andrés
La Dra. Pilar Andrés

La investigadora del CREAF la Dra. Pilar Andrés ha guanyat recentment una beca internacional Marie Curie International Outgoing Fellowships (IOF) per marxar als EE.UU durant dos anys a fer una estada de recerca a la Colorado State University i tornar al CREAF un tercer any per aplicar el coneixement adquirit durant l’estada.

El projecte presentat a la comissió europea vol millorar els models globals de predicció dels cicles biogeoquímics terrestres (particularment el cicle del C i del N) aportant nou coneixement als models específics que expliquen la descomposició de la matèria orgànica al sòl. L’estudi vol generar i incorporar una gran quantitat de dades sobre els factors biològics que condueixen la mineralització de la matèria orgànica al sòl: per exemple sobre la fauna que hi habita, les xarxes tròfiques que s’hi creen i el seu efecte sobre el segrest del C al sòl.

L’estudi de l’ecologia del sòl ha estat reconegut com una de les fronteres més complexes de la investigació en ecologia.

El model que es generarà es testarà a l’estació LTER de les Grans Planes dels EE.UU a Ford Collins i s’aplicarà al càlcul dels efectes que poden tenir diferents mètodes de gestió d’aquestes praderes en l’emmagatzemament de carboni al sòl i en la seva concentració a l’atmosfera.

La primera fase del projecte es durà a terme a Colorado, sota la direcció de científics reconeguts a nivell mundial. Els resultats científics esperats contribuiran a millorar la capacitat predictiva dels models dels cicles biogeoquímics escala mundial i proporcionarà eines útils per preveure els efectes del canvi global en els ecosistemes terrestres.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

La presentació de l'Informe de Síntesi de l'IPCC ha afavorit la convocatòria de diverses rodes de premsa internacionals per aportar als periodistes la visió científica del document i valorar les conseqüències per als governs de tot el món. Foto: Jonathan Ford, Unsplash.
Notícies
Adriana Clivillé

Jofre Carnicer, portaveu d’una roda de premsa internacional per contextualitzar l’Informe de Síntesi de l’IPCC 2023 sobre canvi climàtic

Pocs dies abans que l’IPCC presentés l’Informe de Síntesi de la 6a avaluació del canvi climàtic, s’han convocat rodes de premsa d’abast internacional per aportar context i contestar preguntes dels periodistes sobre la sèrie d’informes científics i com afecten a l’acció dels governs de tot el món.

Com a centre d'Excel·lència Severo Ochoa, el CREAF és entitat amfitriona de les beques INPhINIT Incoming amb 'la Caixa', per cursar estudis de doctorat. Imatge: Fundació la Caixa.
Notícies
Adriana Clivillé

Nova convocatòria de 9 places de doctorat al CREAF: uneix-te al nostre equip mitjançant el programa de beques INPhINIT

Com a centre d’Excel·lència Severo Ochoa, el CREAF és entitat amfitriona de les beques INPhINIT Incoming amb ‘la Caixa’, i oferim fins a 9 projectes de recerca per fer estudis de doctorat, adreçats a científiques i científics en fase inicial de qualsevol nacionalitat. Apostem per donar suport al talent jove perquè formi part de la nostra investigació d’avantguarda, relacionada amb els reptes més crítics que encara la societat

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia