El BeWater publica una guia sobre la gestió participativa de les conques hidrogràfiques

El manual, en el que han participat les investigadores del CREAF Anabel Sánchez i Annelies Broekman, resumeix les etapes del projecte BeWater i les lliçons apreses en la creació de plans d’adaptació conjunts entre científics i societat local.

bewater_català

Un cop finalitzat el projecte, els i les integrants del BeWater han publicat el llibre Guia per al desenvolupament de plans d’adaptació participatius a escala de conca. En ell recullen, a través de la seva pròpia experiència, quins són els passos que es poden seguir per crear un pla d’adaptació d’una conca hidrogràfica al canvi global. L’objectiu principal: que tothom hi participi, des de la ciutadania de la regió fins a les persones encarregades de la gestió que duran a terme les propostes.

“El procés de coproducció ha demostrat tenir la capacitat de donar resultats amb un grau elevat d’acceptació social, rellevància política i interès tècnic per afrontar les incerteses i la naturalesa complexa del canvi global”, comenta Anabel Sánchez al pròleg de la guia, traduïda a l’anglès, català, francès, eslovè i castellà.

Articles relacionats

Tempesta Gloria sobre el Mediterrani occidental el 21 de gener de 2020. Font: NASA Worldview.
Notícies
Veronica Couto Antelo

Tres anys després del temporal Glòria

Es compleixen tres anys de l’inici del Glòria, una de les borrasques que ha impactat a Catalunya més fortament els últims anys. Amb perspectiva, què hem après? En parlem amb l’Annelies Broekman, investigadora del CREAF.

Alba Anadon cavant la zona on s’enterraran algunes de les bosses de te al Pirineu. Imatge: Alba Anadon
Agenda
Veronica Couto Antelo

Un te per estudiar el canvi climàtic 

Diuen que la ciència molts cops supera la ficció i la iniciativa Teabag Index n’és un exemple. L’estrella d’aquest projecte és un objecte tan quotidià com una bosseta de te o roibos i està ajudant a investigadores de tot el món a entendre millor el canvi climàtic. De quina manera?

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia