Search

El Comitè d’Igualtat d’Oportunitats de Gènere del CREAF comença a caminar

Photo by Krishna Moorthy D on Unsplash
Photo by Krishna Moorthy D on Unsplash

El CREAF arranca l’any 2020 acompanyat d’un nou òrgan institucional que vetllarà per la igualtat d’oportunitats al centre, el Comitè d’Igualtat d’Oportunitats en Gènere (CIOG).

Photo by Krishna Moorthy D on Unsplash
Foto: by Krishna Moorthy D on Unsplash

Crear el Comitè d’Igualtat d’Oportunitats en Gènere (CIOG) ha estat la primera acció de les moltes que es recullen i que s’estan duent a terme en el marc del Pla d’Igualtat d’oportunitats del CREAF que es va presentar i aprovar el 2019.

Aquest comitè està integrat per la Ivette Serral, l’Eduard Pla, la Sandra Saura Mas, la Marta Barceló, en Romà Ogaya i l’Olga Roig. Es va constituir  formalment l’ 11 de juny de 2019 després d’un procés electoral intern i aquest 2020 ha començat a proposar les primeres accions.

Segons Olga Roig, “formar part del CIOG m’ha fet comprometre’m. Treballem per canviar la mirada del CREAF en la igualtat d’oportunitats”.

I afegeix Sandra Saura Mas, “no comprens què significa la perspectiva de gènere en la recerca fins que no assisteixes a la primera formació sobre el tema o fins que no vius la manca de perspectiva de gènere a la teva pròpia pell. Crec en la transformació cap a un mon millor amb més justícia social i ambiental, per això vaig decidir formar part del CIOG.”.

Formació per tot el personal

Les dues accions estrella, definides al pla d’igualtat del CREAF i que el CIOG ha cregut prioritàries  ,aquest inici de 2020, han estat l’organització de dos cursos de formació. El primer sobre comunicació i llenguatge no sexista. Un curs on hi van assistir 18 persones del CREAF que es va centrar en identificar els missatges discriminatoris que s’emeten, implícitament i explícitament, a través del llenguatge oral i visual i en les diferents plataformes. També es va fer una aproximació teòrica a la construcció del llenguatge i es van donar eines pràctiques per identificar el sexisme en el llenguatge i recomanacions per a l’ús del llenguatge no sexista i inclusiu.

El segon curs, que es farà properament, versarà sobre la perspectiva de gènere i contractació inclusiva en l’àmbit laboral, en aquest curs es donarà una mirada al món de les desigualtats en l’accés al mercat laboral i es donaran sistemes per eliminar prejudicis en el sistema de selecció i contractació, o accions per promoure la perspectiva de gènere en la gestió i contractació, entre d’altres. El CIOG té previst fer dos cursos de formació en perspectiva de gènere més durant el 2020 que acompanyin la supervisió de les altres tasques que hi ha dins del Pla d’Igualtat que s’han d’anar posant en marxa.

Per qualsevol dubte o suggeriment relacionat amb el CIOG: genere@creaf.uab.cat

 

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Cabres i ovelles pasturant al bosc. Imatge: Josep Maria Saurí
Notícies
Veronica Couto Antelo

Ramaderia, bosc i foc en una jornada a Collbató 

El passat 15 de febrer es va coordinar una trobada per co-dissenyar com ha de ser el model de pastura al bosc perquè sigui compatible alhora per la pagesia i la conservació de la natura. Es van reunir més de 25 persones de tots els sectors implicats: pastura, investigació, gestió de la propietat i associacions forestals.

Notícies
Veronica Couto Antelo

L’esportista Kilian Jornet entrevista l’Eduard Pla i la Mariona Ferrandiz per parlar sobre biodiversitat 

Sota el nom de ‘Perdem biodiversitat. Actuem!’ Kilian Jornet ha fet quatre entrevistes a diferents científics i científiques, entre els qual es troben el nostre investigador Eduard Pla, que ha explicat el papers dels boscos mediterranis i dels incendis, i la nostra investigadora i professora de la UAB Mariona Ferrandiz, que ha parlat sobre diversitat biològica.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia