Search

EL CREAF a la Conferència “Governança i finançament per al sector de l’aigua a la Mediterrània”

Moment de la conferència Regional inaugural del projecte ‘Governança i Finançament del sector de l’aigua al Mediterrani’
Moment de la conferència Regional inaugural del projecte ‘Governança i Finançament del sector de l’aigua al Mediterrani’

Els passats 28 i 29 de maig, el CREAF va ser convidat al Palau de Pedralbes de Barcelona a la Conferència Regional inaugural del projecte “Governança i finançament per al sector de l’aigua a la Mediterrània”

Moment de la conferència Regional inaugural del projecte ‘Governança i Finançament del sector de l’aigua al Mediterrani’
Moment de la conferència Regional inaugural del projecte ‘Governança i Finançament del sector de l’aigua al Mediterrani’  Foto: Union for the Mediterranian
La Conferència va aplegar un centenar de participants de les dues ribes de la Mediterrània i de la comunitat internacional amb el propòsit d'involucrar un ampli ventall d'actors (governs, societat, sector privat, donants, etc.) en un diàleg constructiu sobre diferents aspectes relacionats amb el sector de l'aigua a la Mediterrània.

La conferència va ser inaugurada per Fathallah Sijilmassi, secretari general de  la Unió per la Mediterrània, que va donar pas a les intervencions del ministres de l’Aigua de Jordània, Palestina i Egipte. L’esdeveniment també va comptar amb la participació de funcionaris d’alt nivell dels països membres de la Unió per la Mediterrània, representants de les institucions financeres, el sector privat, organitzacions no governamentals i institucions acadèmiques com el CREAF.

Aprovat per 43 estats membres de la Unió per la Mediterrània, el projecte ‘Governança i Finançament del sector de l’aigua al Mediterrani’ és una iniciativa conjunta del Global Water Partnership-Mediterranean (GWP-Med), que col·labora amb el CREAF en diverses iniciatives en aquest àmbit a nivell Euro-mediterrani,  i la Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic, (OCDE).

La regió Mediterrània es troba actualment un 38% per darrera del compliment de l’Objectiu de Desenvolupament del Mil·lenni de proveir d’aigua potable tota la població. A aquesta difícil situació s’hi afegeix l’impacte del creixement demogràfic, el canvi climàtic i la urbanització creixent. Els països mediterranis tenen l’objectiu d’incrementar i millorar la prestació dels serveis d’aigua però, per fer-ho possible, necessiten inversions importants, el desenvolupament de polítiques sòlides, institucions capaces i una bona gestió dels recursos.

El projecte es desenvoluparà a nivell nacional i regional durant tres anys (2013-2015) i aportarà un seguit d’anàlisis-país, recomanacions a nivell nacional i un pla d’acció concret per a la regió. L’objectiu dels estudis i el pla d’acció és millorar la governança, facilitar el finançament i promoure inversions cap al sector de l’aigua al Mediterrani. El projecte aportarà un seguit d’anàlisis-país i un pla d’acció regional amb l’objectiu de millorar la governança pública i atraure inversions cap al sector de l’aigua a sis països del Mediterrani: Albània, Jordània, Líban, el Marroc, Palestina i Tunísia

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Cabanya a les muntanyes d'Astúries. Imatge: Paco Lloret
Notícies
Francisco Lloret

Ecologia i despoblament rural

La despoblació del món rural s’ha guanyat un lloc a l’agenda política i social. El govern d’Espanya i les comunitats autònomes tenen programes per revertir-la o almenys mitigar-la. Fins i tot, la Unió Europea elabora estratègies i plans d’acció. Hi ha força raons per fer-ho.

Finca Planeses a la Garrotxa (Catalunya), on s'implementa l'agricultura i ramaderia regeneratives. Autoria: Galdric Mossoll.
Notícies
Angela Justamante

L’ús extensiu del territori és la millor estratègia per a revertir el despoblament rural i protegir la natura

Espanya, segons dades de l’INAP, ha perdut 5,3 milions d’habitants entre 1960 i 2021. Davant d’aquest escenari, un dels grans objectius de la política actual ha estat revertir aquesta situació. Tot i això, en un moment de crisi de biodiversitat, fer retornar gent a l’entorn rural pot ser vist com una amenaça per la conservació de la natura.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia