Search

EL CREAF a la Conferència “Governança i finançament per al sector de l’aigua a la Mediterrània”

Moment de la conferència Regional inaugural del projecte ‘Governança i Finançament del sector de l’aigua al Mediterrani’
Moment de la conferència Regional inaugural del projecte ‘Governança i Finançament del sector de l’aigua al Mediterrani’

Els passats 28 i 29 de maig, el CREAF va ser convidat al Palau de Pedralbes de Barcelona a la Conferència Regional inaugural del projecte “Governança i finançament per al sector de l’aigua a la Mediterrània”

Moment de la conferència Regional inaugural del projecte ‘Governança i Finançament del sector de l’aigua al Mediterrani’
Moment de la conferència Regional inaugural del projecte ‘Governança i Finançament del sector de l’aigua al Mediterrani’  Foto: Union for the Mediterranian
La Conferència va aplegar un centenar de participants de les dues ribes de la Mediterrània i de la comunitat internacional amb el propòsit d'involucrar un ampli ventall d'actors (governs, societat, sector privat, donants, etc.) en un diàleg constructiu sobre diferents aspectes relacionats amb el sector de l'aigua a la Mediterrània.

La conferència va ser inaugurada per Fathallah Sijilmassi, secretari general de  la Unió per la Mediterrània, que va donar pas a les intervencions del ministres de l’Aigua de Jordània, Palestina i Egipte. L’esdeveniment també va comptar amb la participació de funcionaris d’alt nivell dels països membres de la Unió per la Mediterrània, representants de les institucions financeres, el sector privat, organitzacions no governamentals i institucions acadèmiques com el CREAF.

Aprovat per 43 estats membres de la Unió per la Mediterrània, el projecte ‘Governança i Finançament del sector de l’aigua al Mediterrani’ és una iniciativa conjunta del Global Water Partnership-Mediterranean (GWP-Med), que col·labora amb el CREAF en diverses iniciatives en aquest àmbit a nivell Euro-mediterrani,  i la Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic, (OCDE).

La regió Mediterrània es troba actualment un 38% per darrera del compliment de l’Objectiu de Desenvolupament del Mil·lenni de proveir d’aigua potable tota la població. A aquesta difícil situació s’hi afegeix l’impacte del creixement demogràfic, el canvi climàtic i la urbanització creixent. Els països mediterranis tenen l’objectiu d’incrementar i millorar la prestació dels serveis d’aigua però, per fer-ho possible, necessiten inversions importants, el desenvolupament de polítiques sòlides, institucions capaces i una bona gestió dels recursos.

El projecte es desenvoluparà a nivell nacional i regional durant tres anys (2013-2015) i aportarà un seguit d’anàlisis-país, recomanacions a nivell nacional i un pla d’acció concret per a la regió. L’objectiu dels estudis i el pla d’acció és millorar la governança, facilitar el finançament i promoure inversions cap al sector de l’aigua al Mediterrani. El projecte aportarà un seguit d’anàlisis-país i un pla d’acció regional amb l’objectiu de millorar la governança pública i atraure inversions cap al sector de l’aigua a sis països del Mediterrani: Albània, Jordània, Líban, el Marroc, Palestina i Tunísia

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Estany d'alta muntanya a Andorra. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
CREAF

Arrenca una expedició per cartografiar la biodiversitat invisible dels llacs pirinencs

La regió dels Pirineus està experimentant un índex d’escalfament superior a la mitjana mundial, fet que la converteix en un observatori crític per als impactes del canvi climàtic. Un equip científic ha iniciat esforços conjunts per cartografiar la biodiversitat dels microorganismes que viuen sota la superfície de 300 llacs diferents dels Pirineus.

Mortalitat de roures causada per l’onada de calor de 2003 al centre de França. Autor: Francisco Lloret
Notícies
Francisco Lloret

Un passeig per la resiliència

En ecologia, el concepte de resiliència s’utilitza sovint per analitzar com es recupera un ecosistema afectat per una pertorbació, com ara un incendi. Aquesta idea aparentment senzilla comporta importants dificultats a l’hora de ser analitzada.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia