El CREAF assessorarà el nou Science Media Centre d’Espanya

Comitè assessor del SMC
Comitè assessor del SMC

El Science Media Centre (SMC) és una oficina independent que té per objectiu oferir als mitjans de comunicació recursos, continguts fiables i fonts expertes per cobrir l’actualitat relacionada amb la ciència. El CREAF serà assessor d’aquest nou servei ofert per la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) que es va presentar el 25 de març passat al Caixa Fòrum de Madrid. Alicia Pérez-Porro, coordinadora científica del CREAF serà membre del comitè assessor de l’SMC juntament amb 17 persones més que representen diferents àmbits de la ciència.

L’SMC Espanya està dirigit a periodistes, comunitat científica i oficines de premsa, proporcionant informació fiable sobre ciència i facilitant l’accés a veus expertes quan necessitin una cobertura, tant urgent com en profunditat, de temes científics que generen controvèrsia. També propicia que la ciutadania estigui informada perquè es pugui formar la seva pròpia opinió sobre els nombrosos temes de discussió pública que estan lligats a la ciència.

L’oficina de premsa del CREAF donarà suport a l’SMC, un portal que coincideix amb la nostra visió i els nostres objectius i que pot donar un impuls a la nostra capacitat d’arribar a periodistes, no només de l’àmbit ambiental, sinó d’altres disciplines que ja tenen el canvi climàtic o la destrucció de la naturalesa a la seva agenda. Anna Ramon, cap de comunicació del CREAF.

En aquest sentit, CREAF ja s’ha donat d’alta dins del sistema per poder oferir les veus expertes en l’àmbit del canvi climàtic i la crisi de biodiversitat.

Aquesta oficina ofereix continguts informatius de diversos formats i amb diferents graus de profunditat i immediatesa per cobrir l’actualitat en ciència: reaccions ràpides, explicacions i anàlisis. També podeu obtenir recursos sobre comunicació científica i temes d’actualitat. Tots els continguts tenen llicència Creative Commons, per la qual cosa es poden republicar citant el SMC Espanya.

La independència operativa i editorial de l’SMC Espanya està garantida a través d’un estatut, evitant qualsevol tipus d’ingerència als continguts; i un comitè assessor, compost per un grup d’assessors voluntaris independents dels camps de la ciència, l’enginyeria, la medicina, el periodisme i la comunicació, que proporcionen coneixements especialitzats i assessorament. Alicia Pérez-Porro, coordinadora científica del CREAF i membre del comitè assessor de l’SMC.

L’acte de presentació es va celebrar al centre cultural CaixaForum de Madrid i va comptar amb la presència de la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, i les intervencions de la directora general de FECYT, Imma Aguilar, la coordinadora de l’agència SINC i del SMC Espanya, Pampa García Molina, i la directora de l’SMC del Regne Unit, Fiona Fox.

L’SMC Espanya és el vuitè que entra a formar part de la xarxa internacional de Science Media Centres, que va arrencar el 2002 amb la creació de l’SMC del Regne Unit, i el primer en castellà.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia