El CREAF celebra la tercera edició del ‘vermut’ amb els serveis ecosistèmics com a protagonistes

Autoria: Florencia Florido, CREAF.
Autoria: Florencia Florido, CREAF.

El CREAF organitza la tercera edició dels seus ‘vermuts’ temàtics interns amb els serveis ecosistèmics – o les contribucions de la natura a les persones– com a fil conductor de les ponències i el debat. Durant l’esdeveniment, 14 investigadors i investigadores del CREAF van compartir els seus estudis i projectes amb gairebé 50 assistents. Les temàtiques van ser diverses, des de pol·linitzadors, infraestructures verdes en espais urbans o el paper clau del sòl, fins als serveis que ens brinden els boscos i com fer seguiment emprant eines geoespacials, entre altres.

Les temàtiques van ser diverses, des de pol·linitzadors, infraestructures verdes en espais urbans o el paper clau del sòl, fins als serveis que ens donen els boscos i com fer seguiment emprant eines geoespacials, entre altres.

La coordinadora científica del CREAF, Alicia Pérez-Porro, va moderar l’acte, amb la col·laboració de Anabel Sánchez a la cloenda. D’altra banda, els investigadors Laura Roquer, Mireia Banqué i Jordi Martínez van actuar com a ambaixadors de l’esdeveniment, convidant a ponents a participar-hi i supervisant l’aspecte científic de les presentacions amb preguntes, comentaris i conclusions.

Per a tancar la ronda de ponències, Sergi Herrando, va compartir una presentació en la qual va plantejar algunes reflexions: què representen els serveis ecosistèmics per a cada cultura, com canvien segons el moment social i els interessos que ens impulsen a preservar-los. Aquesta última ponència va donar pas a les conclusions, on els ambaixadors van destacar que “el CREAF és capdavanter en fer mapeig i avaluar els serveis ecosistèmics. Tot i això, encara ens cal millorar en la interpretació de resultats, també construir-ne un discurs consensuat”. A més, van ressaltar que també és important comprendre el valor de la natura com un valor intrínsec i “no només basat en la seva utilitat”.

Trobar-se, parlar-ne, gaudir-ne

Els vermuts temàtics són simposis interns presencials en els quals el personal del CREAF comparteix les seves recerques sobre una temàtica concreta. Aquestes sessions es dirigeixen a tot el personal del CREAF i tenen un doble objectiu: aprendre i estar al dia de la feina dels companys i companyes i una oportunitat de descobrir connexions i possibles aliances. Tot això acompanyat d’un pica-pica i un vermut en finalitzar. La primera edició del vermut es va centrar en la recerca forestal i la segona en biodiversitat.

La primera edició del vermut es va centrar en la recerca forestal i la segona en biodiversitat.

El format de les presentacions és de 5+5 –5 minuts de presentació, seguits d’altres 5 de preguntes i respostes i debat– en les quals els ponents responen a tres preguntes clau: què fas?, per què ho fas? i quin és l’impacte de la teva recerca?

Aquesta acció s’emmarca en el Severo Ochoa “ULandscape” finançat en 2019 per l’Agència Estatal de Recerca del Ministeri de Ciència i Innovació d’Espanya per al suport a Centres de Recerca d’Excel·lència.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Autoria: Kalen Emsley. Fuente: unsplash.
Notícies
Anna Ramon

El CREAF assisteix a la Conferència de la Biodiversitat a Montreal, la COP15 

Ho farà gràcies a una delegació del CREAF formada per Alícia Pérez-Porro, coordinadora científica del CREAF, Lluís Brotons, investigador del CSIC al CREAF, i els investigadors del CREAF Sergi Herrando i Daniel Villero, tots ells seran a Canadà del 9 al 16 de desembre.

Jordi Martínez
Notícies
CREAF

La recerca forestal inaugura els ‘vermuts’ interns del CREAF

L’1 de juny, 50 investigadors, investigadores i personal de suport van inaugurar els ‘vermuts’ CREAF, una sèrie de simposis temàtics interns on compartir les últimes investigacions del centre sobre un tema específic.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia