Search

El CREAF celebra la tercera edició del ‘vermut’ amb els serveis ecosistèmics com a protagonistes

Autoria: Florencia Florido, CREAF.
Autoria: Florencia Florido, CREAF.

El CREAF organitza la tercera edició dels seus ‘vermuts’ temàtics interns amb els serveis ecosistèmics – o les contribucions de la natura a les persones– com a fil conductor de les ponències i el debat. Durant l’esdeveniment, 14 investigadors i investigadores del CREAF van compartir els seus estudis i projectes amb gairebé 50 assistents. Les temàtiques van ser diverses, des de pol·linitzadors, infraestructures verdes en espais urbans o el paper clau del sòl, fins als serveis que ens brinden els boscos i com fer seguiment emprant eines geoespacials, entre altres.

Les temàtiques van ser diverses, des de pol·linitzadors, infraestructures verdes en espais urbans o el paper clau del sòl, fins als serveis que ens donen els boscos i com fer seguiment emprant eines geoespacials, entre altres.

La coordinadora científica del CREAF, Alicia Pérez-Porro, va moderar l’acte, amb la col·laboració de Anabel Sánchez a la cloenda. D’altra banda, els investigadors Laura Roquer, Mireia Banqué i Jordi Martínez van actuar com a ambaixadors de l’esdeveniment, convidant a ponents a participar-hi i supervisant l’aspecte científic de les presentacions amb preguntes, comentaris i conclusions.

Per a tancar la ronda de ponències, Sergi Herrando, va compartir una presentació en la qual va plantejar algunes reflexions: què representen els serveis ecosistèmics per a cada cultura, com canvien segons el moment social i els interessos que ens impulsen a preservar-los. Aquesta última ponència va donar pas a les conclusions, on els ambaixadors van destacar que “el CREAF és capdavanter en fer mapeig i avaluar els serveis ecosistèmics. Tot i això, encara ens cal millorar en la interpretació de resultats, també construir-ne un discurs consensuat”. A més, van ressaltar que també és important comprendre el valor de la natura com un valor intrínsec i “no només basat en la seva utilitat”.

Trobar-se, parlar-ne, gaudir-ne

Els vermuts temàtics són simposis interns presencials en els quals el personal del CREAF comparteix les seves recerques sobre una temàtica concreta. Aquestes sessions es dirigeixen a tot el personal del CREAF i tenen un doble objectiu: aprendre i estar al dia de la feina dels companys i companyes i una oportunitat de descobrir connexions i possibles aliances. Tot això acompanyat d’un pica-pica i un vermut en finalitzar. La primera edició del vermut es va centrar en la recerca forestal i la segona en biodiversitat.

La primera edició del vermut es va centrar en la recerca forestal i la segona en biodiversitat.

El format de les presentacions és de 5+5 –5 minuts de presentació, seguits d’altres 5 de preguntes i respostes i debat– en les quals els ponents responen a tres preguntes clau: què fas?, per què ho fas? i quin és l’impacte de la teva recerca?

Aquesta acció s’emmarca en el Severo Ochoa “ULandscape” finançat en 2019 per l’Agència Estatal de Recerca del Ministeri de Ciència i Innovació d’Espanya per al suport a Centres de Recerca d’Excel·lència.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Autoria: Kalen Emsley. Fuente: unsplash.
Notícies
Anna Ramon

El CREAF assisteix a la Conferència de la Biodiversitat a Montreal, la COP15 

Ho farà gràcies a una delegació del CREAF formada per Alícia Pérez-Porro, coordinadora científica del CREAF, Lluís Brotons, investigador del CSIC al CREAF, i els investigadors del CREAF Sergi Herrando i Daniel Villero, tots ells seran a Canadà del 9 al 16 de desembre.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia