El CREAF dona suport a les mobilitzacions per l’emergència climàtica

En aquest sentit, el CREAF també s’ha proposat ajudar a la conscienciació social i institucional sobre l’emergència climàtica a través dels seus canals de comunicació. A més de crear continguts específics durant aquesta setmana, els propers mesos anirà publicant informacions variades sobre la temàtica.

clima

La setmana del 20 al 27 de setembre tindran lloc un seguit de mobilitzacions a nivell mundial  amb motiu de la Cimera pel Clima de l’ONU del dia 23 a Nova York, que es concretaran  en la Vaga Mundial pel Clima prevista per al divendres 27 de setembre. Aquesta vaga és secundada per diverses institucions científiques i organitzacions i col·lectius de la societat civil d’arreu del món. El CREAF, que vol ser un centre de referència en temes relacionats amb la mitigació i l’adaptació al canvi climàtic, dóna ple suport a aquestes mobilitzacions.

Compromesos amb la iniciativa Covering Climate Now

cclimatenow

D’altra banda, moltes persones del CREAF estan participant com experts o expertes en reportatges i diferents notícies sobre aquest tema.

En destaquem les següents:

QuèQuiCom (Canal 33) – Canvi Climàtic: nivell crític – Amb Josep Peñuelas

Telenotícies migdia (TV3) –  La incidència dels incendis a l’Amazònia en l’escalfament global – Lluís Brotons

Els Matins (TV3) – Per què el canvi climàtic s’ha convertit en una emergència? Entrevista a Josep Peñuelas

Els Matins (TV3) Crisi climàtica: encara hi som a temps? – Nova secció sobre crisis climática coordinada per Anna Ramon

Telenotícies Migdia – Els boscos a Catalunya, cada cop amb menys capacitat per afrontar el canvi climàtic – Mireia Banqué

Maldita Ciencia – Afirmaciones falsas o que no sostienen los datos sobre la emergencia climática en la columna publicada en ‘Expansión’- Lluís Brotons.

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Foto: Sabine, Pixabay.
Notícies
Angela Justamante

10 alertes que la ciència del clima llança a l’inici de la COP28

Durant la COP28 s’ha fet públic un informe amb 10 missatges urgents per a contribuir al full de ruta que marcarà aquesta cimera. L’investigador del CREAF Marcos Fernández, qui ha rebut amb la beca de l’European Research Council (ERC), és l’únic representant d’Espanya.

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia