Search

El CREAF entra a formar part d’un equip de treball europeu per impulsar l’ètica i la integritat en la recerca

Olga Roig ha participat a la darrera trobada d’ENRIO, un grup europeu per debatre l’ètica i la integritat de la recerca a la pràctica.

Resultado de imagen de research integrity

El passat novembre, l’Olga Roig en representació del CREAF va participar a la primera reunió d’ERION, el grup temàtic en Ètica i Integritat en Recerca d’EARMA (European Association of Research Managers and Administrators) que es va trobar a Brussel·les.

ERION  és una comunitat oberta per discutir la vessant pràctica i d’implementació de l’ètica i la integritat en la recerca. Mitjançant la participació en aquesta comunitat, el CREAF espera accedir a solucions que permetin assegurar l’acompliment, l’eficiència, funcionalitat, equitat i robustesa en les pràctiques i processos que tenen lloc en el centre, contribuint així a la seva excel·lència.

Per descomptat, de forma natural com a part del treball poden sorgir qüestions ètiques generals a discutir dins de la comunitat, però l’enfocament principal no serà el desenvolupament de la teoria o la política en si, sinó més aviat la seva posada en pràctica. En altres paraules, es tracta d’una comunitat de professionals, experts en normes i procediments, que s’uneixen amb l’objectiu d’esdevenir un fòrum d’intercanvi de coneixements i col·laboració a fi de facilitar l’aplicació de polítiques i l’establiment de les millors pràctiques en ètica i integritat de la recerca.

La comunitat també aprofitarà el seu paper com a part interessada important en aquest àmbit, per exemple, aportant informació al Sector d’Ètica i Integritat de la Recerca de la CE de la DG RTD (ERIS) sobre normes, procediments i pràctiques, i participant en projectes de recerca i altres iniciatives pertinents per als interessos de la comunitat.

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia