Search

El CREAF es prepara per Horizon Europe, el següent Programa Marc d’I+D+I de la Unió Europea

El passat 11 i 12 de setembre, el CREAF va participar en la trobada “El futuro Programa Marco de I+D+I de la UE Horizonte Europa desde la perspectiva del Sistema Español de Ciencia, Tecnología e Innovación” celebrada a Santander en el marc de l’escola d’estiu de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP).

En la foto de dreta a esquerra, Ester Rodríguez cap de l’oficina de projectes del CMRB, Olga Roig, cap de projectes Internacionals del CREAF i Lorena Tomás, cap del departament de projectes recerca de l’ICIQ. Va participar també a la trobada, Arantxa Sanz, Cap del Programa de Recerca del CRM.
En la foto de dreta a esquerra, Ester Rodríguez cap de l’oficina de projectes del CMRB, Olga Roig, cap de projectes Internacionals del CREAF i Lorena Tomás, cap del departament de projectes recerca de l’ICIQ. Va participar també a la trobada, Arantxa Sanz, Cap del Programa de Recerca del CRM.

El seminari —presidit per Pedro Duque, Ministre de Ciència, Innovació i Universitats i José Manuel Fernández de Labastida, Director del Departament Científic de l’ERC— va ser una presentació d’alt nivell del proper programa marc d’ I+D+I de la Unió Europea i del seu impacte a Espanya. Aquesta, se centrava en els nous instruments i novetats,  enfocades principalment cap a clústers, associacions i missions, així com el programa ERC. D’una banda, es va fer un anàlisi específic de l’estructura dels clústers, la governança i mecanismes d’implementació de les missions i, d’altra banda, de la perspectiva i l’abast de les associacions des d’una I+D bàsica fins al desenvolupament de tecnologies properes a mercat.

Durant la trobada també es va destacar la importància de les eines tecnològiques conegudes com KETs (de l’anglès Key Enabling Technologies) i la necessitat d’una transició ecològica com a vectors del desenvolupament de la I+D+I a Espanya. A més, es va ressaltar el paper fonamental de les grans infraestructures de recerca per a la generació de ciència de frontera, el desenvolupament tecnològic, la capacitació de recursos humans i la col·laboració internacional.

Pedro Duque durant la trobada.
Pedro Duque durant la trobada.

Olga Roig, responsable dels projectes internacionals del CREAF, explica que “en una sessió que va resultar ser absolutament inspiradora, Elena Domínguez Cañas, Vicepresidenta de Relacions Internacionals del CSIC i Clara Eugenia García, Consellera del MCIU a la REPER, dues dones amb llarga una carrera professional en el món de la Recerca Europea i les negociacions amb Brussel·les, van adreçar l’impacte que preveu tenir Horizon Europe sobre el sistema espanyol de ciència”.

El seminari va comptar amb una nombrosa participació de les principals representants del sistema espanyol de Ciència i Tecnologia, Rectores, Directores d’OPIs i Centres Tecnològics, Autoritats Nacionals i regionals.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Instal·lació de plaques solars en un camp. Foto: Andrés Simón (Unsplash)
Notícies
Jaume Terradas

Energia o ecologia, un fals dilema

Només als volts del 17% de l’energia que consumim l’obtenim del sol o del vent, però hi ha una forta oposició a les instal·lacions de nivell industrial d’aerogeneradors i panells fotovoltaics. Quasi tothom s’adona que no podem continuar cremant combustibles fòssils i accelerant l’escalfament, però llavors què origina aquesta oposició?

Coneixement
CREAF

I tot això, com ho expliquem?

És indubtable que bona part de la batalla per canviar radicalment i  dur a terme una veritable transició ecològica es lliurarà en el camp de

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia