Search

El CREAF estrena canal de TikTok 

El tècnic de comunicació Galdric Mossoll serà una de les cares del CREAF al TikTok.
El tècnic de comunicació Galdric Mossoll serà una de les cares del CREAF al TikTok.

L’estratègia de les xarxes socials del CREAF és clara: volem ser on la gent sigui. Volem que el coneixement que aporta la recerca científica i l’estima per la natura percoli en totes les capes de la societat. Per això, ens adrecem a públics molt diversos i a través de varis canals. Ara, aprofitant el Dia Mundial del Medi Ambient, volem seduir al públic més jove, als adolescents i post-adolescents, i és per això que ens obrim TikTok! 

Volem aportar un discurs positiu, que aporti coneixement de la natura que ens envolta, de la ciència que treballa per trobar solucions pràctiques als reptes ambientals.

Per què hem triat TikTok i no un altre canal? Segons indiquen alguns estudis, el 75% dels joves d’entre 16 i 25 anys sent terror per l’impacte del canvi climàtics i, molts d’ells, també senten que no hi ha res a fer. Aquest posicionament és conegut com catastrofisme i està en la base d’alguns trastorns que afecta la vida del nostre jovent, com l’ecoansietat. Per contrarestar aquest estat d’ànim, des del CREAF estem plenament convençudes de que cal vincular-se més amb la natura, entendre-la, observar-la amb deteniment i viure estils de vida més coherents amb la situació actual. Per això, volem aportar un discurs positiu, que aporti coneixement de la natura que ens envolta, de la ciència que treballa per trobar solucions pràctiques als reptes ambientals i fer-ho amb un llenguatge i to que arribi a aquest públic tan vulnerable als discursos catastrofistes o, fins i tot, negacionistes. 

“La ciència no ha de quedar-se als despatxos i als laboratoris, ha d’arribar a tota la societat. Només així, entre totes, podrem enfrontar-nos a la crisi ecosocial en que estem immerses, des del coneixement crític i des de l’acció que aquest coneixement promou.”

VERÓNICA COUTO ANTELO, responsable de les xarxes socials del CREAF. 

El canal de TikTok seguirà el nom de @CREAF_ecologia que també tenen les nostres altres xarxes i tindrà un banc de vídeos curts molt divulgatius, propers, amb un toc d’humor i centrats sobretot en el coneixement naturalista de Catalunya i en els reptes ambientals com la sequera, els incendis o la pèrdua de biodiversitat. Per exemple, sabeu que la dent de lleó també s’anomena pixallits i ens podem menjar les seves fulles? O que trobar-nos fusta morta al terra d’un bosc no vol dir que estigui brut?  

Contingut de qualitat en català 

A més d’arribar al públic més jove, també tenim dos altres grans objectius que ens han fet decidir-nos a obrir aquest nou canal: el creixement que té entre el sector educatiu i la manca de continguts en català que hi ha a la xarxa. Per això, apostarem per obrir-nos més cap al professorat, per tal d’oferir continguts que ells mateixos puguin compartir amb el seu alumnat i sembrar la llavor del coneixement científic des d’etapes ben inicials. I així mateix, volem fer un contingut en català que cobreixi aquest nínxol d’una divulgació potent, de qualitat i propera de la recerca del país. 

Doncs d’això i de moltes coses més en parlarem al TikTok @CREAF_ecologia!!! 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Paisatge de la Vall d'Òdena després de l'incendi del 2015. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
Anna Ramon

Què és la desertificació i com prevenir-la?

Sabies que a Catalunya dues terceres parts del territori són vulnerables a la desertificació? Concretament les comarques de la conca de l’Ebre i centrals de Tarragona i Lleida.

A Catalunya, la silvopastura es dona sobretot en boscos de coníferes, com són les pinedes, i en espais naturals protegits; un 70% concretament. Il·lustració: CC-By-NC 2024 CREAF - Alba Mas
Notícies
Veronica Couto Antelo

El 70% de la silvopastura de Catalunya té lloc dins d’espais protegits 

Silvodivers conclou que la silvopastura es dona sobretot en boscos de coníferes i el 70% en espais naturals protegits. Els ramats catalans acostumen a ser d’un sol tipus d’animal, practiquen la pastura dirigida i l’animal més utilitzat és la cabra.  

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia