Search

El CREAF estrena un nou blog sobre la recerca en marmotes i la biodiversitat alpina

Recerca en accio
Recerca en accio

Aquest més de maig el CREAF ha iniciat una nova col·laboració amb el portal de divulgació científica Recerca en Acció. En aquest cas, els mateixos investigadors difondran a través d’un blog com es duu a terme un projecte sobre seguiment de marmotes al Pirineu. Els protagonistes seran en Bernat Claramunt, investigador del CREAF i professor de la UAB, i la investigadora Irene Figueroa, també del CREAF. 

Recerca en accio
En Bernat i la Irene segueixen una població d'unes 100 marmotes a La Cerdanya

En aquest cas, el projecte protagonista és el que coordinen en Bernat Claramunt, investigador del CREAF i professor de la UAB, i la investigadora Irene Figueroa, també del CREAF. Ambdós treballen des del 2008 fent un seguiment de les poblacions de marmota alpina al Pirineu, i volen explicar-nos el dia a dia de la seva recerca perquè puguem conèixer de més a prop com són aquests grans rosegadors.

En concret en Bernat i la Irene segueixen una població d’unes 100 marmotes a La Cerdanya amb l’objectiu de determinar les seves característiques poblacionals. A més a més, estudien l’efecte que ha tingut l’entrada de la marmota a la comunitat alpina, així com les conductes d’aprenentatge dels petits marmotons al llarg de la seva vida. El projecte es duu a terme en col·laboració amb la Université Claude Bernard Lyon, que estan fent el mateix que nosaltres però als Alps i des del 1990. Gràcies a les seves dades podem comparar alguns aspectes de la població introduïda (la nostra) amb la nativa (la seva).

El blog el coordinaran els mateixos investigadors i altres col·laboradors. Estarà disponible al portal de Recerca en Acció i s’anirà actualitzant dos cops per setmana durant els mesos de maig i juliol d’enguany. En aquest espai podreu conèixer el projecte i altres aspectes relacionats amb el món alpí i la seva biodiversitat.

El podeu consultar al següent enllaç.

Un exemplar de marmota descansa als prats de La Cerdanya
Un exemplar de marmota descansa als prats de La Cerdanya

El portal Recerca en Acció

L’objectiu d’aquest portal és el de donar a conèixer la investigació que es fa a Catalunya en totes les disciplines, tant pel que fa als resultats com als mètodes i eines emprats, de manera amena, gràfica i participativa. Un altre objectiu de Recerca en Acció és contribuir a l’ús del català com a llengua vehicular en la comunicació científica.

Recerca en Acció és un portal de la Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca .

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Notícies
Veronica Couto Antelo

Cinc claus per fer fils a Twitter

Una de les eines que més fem servir al Twitter del CREAF per divulgar la ciència són els fils o enfilalls. Piulades que es responen

Notícies
Veronica Couto Antelo

Prenent un cafè amb el cicle del nitrogen

Les investigadores Sara Marañón i Rossella Guerrieri van participar dimecres passat en un cafè científic a la Casa Orlandai per explicar perquè és tan important

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia