Search

El CREAF fa una crida als ciutadans per obtenir fotos de boscos afectats pels forts vents

Episodi de bosc afectat per les fortes ventades d'aquesta setmana
Episodi de bosc afectat per les fortes ventades d'aquesta setmana

El centre ha obert un nou perfil a @instagram per a difondre les millors fotos que es rebin sota els hashtags #CREAF i #DeBosCat. Les fotos rebudes, a més, serviran per alimentar la xarxa de seguiment de l’estat dels boscos de Catalunya, la xarxa DeBosCat. Aquesta és una primera prova pilot per provar d’obrir aquest projecte a la participació ciutadana a través de  les xarxes socials. 

Episodi de bosc afectat per les fortes ventades d'aquesta setmana
Episodi de bosc afectat per les fortes ventades d’aquesta setmana

El nou perfil del CREAF a Instagram es pot consultar al següent enllaç: http://instagram.com/creaf_ecologia/ .

En aquest perfil anirem penjant les millors fotos rebudes sobre afectacions dels boscos per les fortes ventades de la darrera setmana. A més, tothom que ho vulgui podrà seguir els hashtag #CREAF i #DeBosCat per veure totes les fotos que els usuaris d’Instagram vulguin penjar sobre boscos amb arbres caiguts o trencats pel vent. La idea d’aquesta iniciativa és col·leccionar el màxim de fotografies georeferenciades sobre aquest episodis per tal de poder nodrir la xarxa de seguiment DeBosCat.

DeBosCat és una xarxa que serveix per obtenir el màxim d’informació sobre l’estat dels boscos catalans i així millorar-ne la gestió. La xarxa ha estat impulsada pel Departament d’Agricultura i està coordinada pel CREAF des del 2010. Les dades obtingudes permeten valorar l’efecte dels episodis climàtics extrems i proposar mesures d’adaptació i gestió per a les espècies més vulnerables. DeBosCat és una xarxa col·laborativa en la qual els Agents Rurals i els tècnics del Departament d’Agricultura treballen plegats, amb protocols elaborats pel CREAF, prenent dades de camp sobre diferents aspectes relacionats amb la salut del bosc.

És molt important penjar la foto amb la informació de la localització (Photo Map) activada. Així els tècnics del DeBosCat podran afegir aquest episodi a la base de dades de la xarxa DeBosCat.

“Ara, gràcies a les xarxes socials i la participació dels ciutadans aquesta xarxa pot créixer i obtenir més informació. És per això que el CREAF engega aquesta primera prova pilot”, comenta Jordi Vayreda, uns dels coordinadors del DeBosCat al CREAF.

Així doncs, qualsevol persona que detecti un episodi en el qual un bosc ha estat afectat per les fortes ventades només ha de fer una fotografia amb el seu telèfon mòbil i penjar-lo a la xarxa instagram amb la seva geolocalització i els hashtags #CREAF i #DeBosCat. Les millors fotos, a més, es difondran també pel perfil del CREAF a l’Instagram @CREAF_ecologia

Comparteix l'article!

Articles relacionats

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia