El CREAF inicia un projecte europeu de cooperació internacional per millorar la gestió forestal i fer front al canvi global al Mediterrani

El CREAF s’encarregarà de fer una investigació sobre la gestió forestal que es fa a la part nord del Mediterrani
El CREAF s’encarregarà de fer una investigació sobre la gestió forestal que es fa a la part nord del Mediterrani

Els doctors del CREAF Enrique Doblas i Jordi Vayreda iniciaran al desembre el projecte MENFRI (Mediterranean Network of Forestry Research and Innovation), un projecte europeu de gestió forestal finançat per la convocatòria FP7 – INCO

El CREAF s’encarregarà de fer una investigació sobre la gestió forestal que es fa a la part nord del Mediterrani
El CREAF s’encarregarà de fer una investigació sobre la gestió forestal que es fa a la part nord del Mediterrani

Es tracta d’una iniciativa d’intercanvi de coneixements i experiències forestals al Mediterrani entre diferents centres d’Espanya, Itàlia, Bèlgica, Marroc i Tunísia. Els països del nord formaran als països del sud en la gestió regional a través de sistemes d’informació geogràfica (SIG) i també a través de la innovació empresarial. Els del sud realitzaran els mètodes tradicionals de gestió forestal del Mediterrani que s’han perdut al nord al llarg dels anys, però que segueixen sent molt eficients. S’aplicarà aquest coneixement científic en mètodes innovadors de gestió gràcies al  suport empresarial amb la finalitat de fer front als efectes del canvi global en el Mediterrani (especialment el canvi climàtic i d’ús del sòl).

Concretament, el CREAF s’encarregarà de fer una investigació sobre la gestió forestal que es fa a la part nord del Mediterrani. L’Institut National de Recherches en Genie Rural, Eaux et Forets (INGREF) i l’Univsersité Hassan II Mohammadia Casablanca (UH2MC) realitzaran la mateixa investigació però a la part sud del Mediterrani. El Consorci Forestal Català (CFC) farà una formació sobre l’associacionisme i com treure’n la màxima rendibilitat. El Warrant Group (WG) s’encarregarà de la formació sobre creació d’empreses especialitzades i Aliénor EU es farà càrrec de la comunicació i divulgació del projecte tant al públic com al sector polític europeu.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Coneixement
Veronica Couto Antelo

Quins tipus de gestió forestal existeixen? 

Sovint tendeix a associar-se la gestió forestal únicament amb l’extracció de fusta dels boscos o la configuració de tallafocs per evitar els incendis, però alerta!

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia