Search

El CREAF i la UAB guanyen el segon lloc d’una Hackaton promoguda per INSPIRE

INSPIRE Hack 2017
INSPIRE Hack 2017

En el marc de la conferència anual de INSPIRE en Joan Masó, investigador del CREAF i l’Alaitz Zabala van guanyar amb un projecte que integrava a INSPIRE un sistema per aportar les valoracions dels usuaris sobre les dades geoespacials.

INSPIRE Hack 2017 | Plan4all
INSPIRE Hack 2017 | Plan4all

L’equip format per en Joan Masó del CREAF i la Alaitz Zabala de la Universitat Autònoma de Barcelona van aconseguir  el segon lloc de la Hackaton INSPIRE Hack 2017amb un projecte destinat a millorar les dades d’INSPIRE mitjançant la col.laboració dels usuaris. Per fer-ho van fer una copia del portal INSPIRE i la van modificar perquè els usuaris, a banda de trobar dades, poguessin introduir la seva experiència personal (en forma de comentaris i puntuacions) i així tothom les pogués llegir, d’una manera molt similar a com els compradors valoren els llibres a l’amazon.com o els hostes valores les habitacions dels hotels al booking.com.

El resultat es va presentar el passat 5 de setembre en un acte a Kehl (Alemania), on un jurat va escollir la solució del CREAF i de la UAB com la segona idea i implementació més ben valorada.

El projecte en qüestió va competir amb 12 projectes internacionals. Tots ells eren petits grups de desenvolupadors que havien d’ executar les seves idees de manera ràpida (en aquest cas en un termini d’unes poques setmanes) per mostrar fins a quin punt incorporar nous tipus de dades o noves tecnologies a INSPIRE és possible. Altres equips varen presentar nous conjunts de mapes o noves eines de visualització i consulta de mapes o com incorporar la ciència ciutadana per complementar les mesures oficials.

Amb la voluntat de millorar INSPIRE

INSPIRE és una iniciativa de la Unió Europea per centralitzar la informació ambiental a Europa per prendre decisions correctes en temes de canvi climàtic o gestió ambiental. A tal efecte va fer una legislació, que es diu INSPIRE, que obliga als estats membres a donar aquest informació en forma de mapes i de manera estandarditzada. A més, aquesta informació es posa a disposició de tothom en el portal web INSPIRE.

Com que la web està en constant evolució, cada any s’organitza un congrés per analitzar els canvis tecnològics que es produeixen i com aplicar-los. El hackathon està emmarcat en aquest context i és una petita part del congrés.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

L’alumnat dels FenoCentres ha aportat gairebé 1.400 observacions de plantes i animals a l’observatori ciutadà RitmeNatura. Autor: Pau Guzmán
Notícies
Gerard Gaya

Neix la xarxa de FenoCentres de l’observatori ciutadà RitmeNatura amb 18 escoles i instituts

Més de 500 alumnes de la província de Barcelona han observat 1.350 canvis en el calendari natural de 289 espècies diferents de plantes i animals gràcies a l’observatori ciutadà Ritme Natura. Aquestes dades ciutadanes es combinaran amb dades de satèl·lit i permetran crear FenoTwin, un mapa on es veurà en temps real com canvia la natura al llarg de l’any. Es presentarà, juntament amb la primera generació de la xarxa de FenoCentres, el 15 de juny.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia