Search

El CREAF, l’ICTA i la Diputació presenten un pla de conservació del Parc Natural del Montseny

Montseny. Autor: Pixel (Wikimedia Commons)
Montseny. Autor: Pixel (Wikimedia Commons)

Un centenar de científics han participat durant cinc anys en l’elaboració del Pla de conservació del Parc Natural del Montseny, reserva de la Biosfera de la Unesco, que s’ha presentat avui a l’Escola Industrial de Barcelona amb la presència del CREAF.

Montseny. Autor: Pixel (Wikimedia Commons)
Montseny. Autor: Pixel (Wikimedia Commons)

El document , que ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Biodiversitat, “s’ha dut a terme amb els mitjans humans i econòmics de la pròpia administració del parc com són les diputacions de Barcelona i Girona”, han explicat els seus creadors.

La presentació ha estat presidida pel diputat adjunt de espais naturals, Andreu Carreras, i el diputat d’Acció Territorial de la Diputació de Girona, Miquel Calm. L’acte ha comptat amb la intervenció del professor investigador de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental, Martí Boada, l’investigador del CREAF, Josep Maria Espelta, i del biòleg del Parc Natural del Monsteny, Daniel Guinart.

Boada ha parlat sobre ” una visió històrica d’investigació aplicada a la conservació del Montseny ” , Espelta ha tractat ” la vinculació de la investigació amb la gestió del patrimoni natural al segle XXI” i Guinart ha moderat un col·loqui sobre “reptes actuals de la gestió per conservar espais naturals”.

El Pla s'ha plantejat com una eina de gestió, que defineix objectius operatius, estableix prioritats i línies d'acció, entre d'altres.

La Diputació de Barcelona ha comunicat que aquest Pla de conservació té com a objectiu principal “aturar la pèrdua de biodiversitat i la degradació dels serveis dels ecosistemes i afrontar la seva conservació o restauració”.

El document “també defineix les línies estratègiques per preservar els sistemes naturals i especifica els objectius de conservació”.

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

La ciència assenyala que la natura és una aliada clau contra el canvi climàtic. D'esquerra a dreta, una libèl·lula, un roure i una orquídia. Imatges: Galdric Mossoll
Notícies
Adriana Clivillé

Biodiversitat i crisi climàtica, un tàndem inseparable

En el Dia Internacional de la Biodiversitat promogut per la Convention on Biological Diversity volem posar èmfasi en la seva íntima vinculació amb el canvi climàtic, del que pràcticament esdevé l’altra cara de la moneda.

Bosc afectat per la sequera a les muntanyes de Prades. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
Anna Ramon

Rècord històric de boscos afectats per sequera durant el 2023

La campanya de 2023 presenta, de lluny, el rècord de boscos afectats per sequera a Catalunya registrats des que es va iniciar el Deboscat, el 2012. Aquest 2023 ha registrat 66.482 hectàrees de boscos afectats per la falta d’aigua.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia