El CREAF, l’ICTA i la Diputació presenten un pla de conservació del Parc Natural del Montseny

Montseny. Autor: Pixel (Wikimedia Commons)
Montseny. Autor: Pixel (Wikimedia Commons)

Un centenar de científics han participat durant cinc anys en l’elaboració del Pla de conservació del Parc Natural del Montseny, reserva de la Biosfera de la Unesco, que s’ha presentat avui a l’Escola Industrial de Barcelona amb la presència del CREAF.

Montseny. Autor: Pixel (Wikimedia Commons)
Montseny. Autor: Pixel (Wikimedia Commons)

El document , que ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Biodiversitat, “s’ha dut a terme amb els mitjans humans i econòmics de la pròpia administració del parc com són les diputacions de Barcelona i Girona”, han explicat els seus creadors.

La presentació ha estat presidida pel diputat adjunt de espais naturals, Andreu Carreras, i el diputat d’Acció Territorial de la Diputació de Girona, Miquel Calm. L’acte ha comptat amb la intervenció del professor investigador de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental, Martí Boada, l’investigador del CREAF, Josep Maria Espelta, i del biòleg del Parc Natural del Monsteny, Daniel Guinart.

Boada ha parlat sobre ” una visió històrica d’investigació aplicada a la conservació del Montseny ” , Espelta ha tractat ” la vinculació de la investigació amb la gestió del patrimoni natural al segle XXI” i Guinart ha moderat un col·loqui sobre “reptes actuals de la gestió per conservar espais naturals”.

El Pla s'ha plantejat com una eina de gestió, que defineix objectius operatius, estableix prioritats i línies d'acció, entre d'altres.

La Diputació de Barcelona ha comunicat que aquest Pla de conservació té com a objectiu principal “aturar la pèrdua de biodiversitat i la degradació dels serveis dels ecosistemes i afrontar la seva conservació o restauració”.

El document “també defineix les línies estratègiques per preservar els sistemes naturals i especifica els objectius de conservació”.

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Resiliència no és “resistir sense canviar”, com ho pot fer un pont o un edifici davant un terratrèmol. És “canviar per resistir”. Foto: Unsplash.
Coneixement
Jaume Terradas

Sobre resiliència i biodiversitat

En torn de la temàtica ambiental, i en particular del canvi climàtic i els seus efectes, hi ha una polarització acusada entre dos grups: els

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia