El CREAF nou membre d’ ALTER-Net, Europe’s ecosystem research network

Alter-Net
Alter-Net

ALTER-Net aglutina actualment 27 instituts capdavanters de 18 països europeus que comparteixen l’objectiu d’integrar la seva capacitat de recerca per assessorar canvis en la Biodiversitat, analitzar l’efecte d’aquests canvis en els serveis ecosistèmics i d’informar-ne al públic i policy makers, a escala europea.

Alter-Net
Alter-Net

El patronat d’aquesta xarxa ha resolt favorablement la sol.licitud que va presentar el centre el passat mes de Juny i el CREAF ja forma part del consorci com a full member.

ALTER-Net va ser fundat originalment pel 7è programa marc de la UE per estimular la col·laboració entre entitats que treballen en temes de biodiversitat. Ara opera independentment i compta des del 2009 amb el seu propi pressupost a base de contribucions en espècies dels seus socis.

En les properes setmanes, es convocarà a tots els investigadors del CREAF per organitzar la participació en aquesta xarxa per obtenir, a mig i llarg termini, els màxims beneficis.

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Resiliència no és “resistir sense canviar”, com ho pot fer un pont o un edifici davant un terratrèmol. És “canviar per resistir”. Foto: Unsplash.
Coneixement
Jaume Terradas

Sobre resiliència i biodiversitat

En torn de la temàtica ambiental, i en particular del canvi climàtic i els seus efectes, hi ha una polarització acusada entre dos grups: els

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia