Search

El CREAF organitza una jornada de treball sobre biochar amb experts internacionals

International Biochar Initiative
International Biochar Initiative

La Dra. Marta Camps i en David Wayne, ambdós membres del International Biochar Initiative Board, han visitat el CREAF aquest juliol per conèixer els estudis i resultats dels projectes sobre biochar que està realitzant el centre.

International Biochar Initiative
International Biochar Initiative
El biochar és una bona estratègia per segrestar carboni en els sòls

S’anomena biocarbó o biochar al carbó obtingut de diferents fonts de biomassa que té per missió segrestar carboni i millorar la fertilitat dels sòls. En els darrers anys el CREAF està desenvolupant els projectes SOCARRAT, CARBONET i recentment el MEDICHAR per investigar els efectes del biochar sobre el funcionament dels sòls.

El 16 de juliol ha tingut lloc una jornada de treball al CREAF amb la participació de Marta Camps, David Wayne (membre de l’IBI Board), Carles Gracia, Josep M. Alcañiz i els membres del grup de Protecció de Sòls. Durant el matí es van presentar una selecció de resultats dels darrers projectes del grup, amb la intervenció de Xavier Domene que va mostrar diferents treballs sobre la caracterització ecotoxicològica de biochars i d’efectes sobre la qualitat del sòl en aplicacions de camp, i Oriol Ortiz que va centrar la seva intervenció en l’avaluació de l’estabilitat del carboni en sòls tractats amb biochar. A continuació Carles Gracia va exposar les possibilitats d’us energètic de la biomassa forestal de Catalunya, inclosa la producció de biochar. Les intervencions van estar acompanyades de preguntes i debat per part dels assistents.

Marta Camps

La Dra. Marta Camps comença una estada com a investigadora visitant al CREAF, del 15 de juliol fins el 4 de setembre, per col·laborar amb el grup de Protecció de Sòls que actualment està desenvolupant recerca sobre biochar. Marta Camps és co-directora del New Zealand Biochar Research Centre, ubicat a la Massey University, un dels principals centres mundials especialitzats en la investigació sobre biochar. També és vice-chair de la International Biochar Initiative –IBI- (http://www.biochar-international.org/ ), la principal organització que promou l’ús de biochar com a estratègia per segrestar carboni estable en els sòls i contribuir a mitigar els efectes dels gasos amb efecte d’hivernacle.

David Wayne

David Wayne, membre del IBI Board, ha realitzat una visita al CREAF interessat per les possibilitats d’ús de biomassa forestal per produir biochar. Carles Gracia ha explicat la informació generada pel CREAF, tot mostrant la visió ecològica crítica de l’ús de la biomassa forestal a Catalunya. 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia