El CREAF participa a la iniciativa de la CE “European Innovation Partnership on Water”

Eduard Pla és expert en l’anàlisi de la vulnerabilitat al canvi global en l’ús de l’aigua i la definició de mesures d’adaptació
Eduard Pla és expert en l’anàlisi de la vulnerabilitat al canvi global en l’ús de l’aigua i la definició de mesures d’adaptació

El Dr. Eduard Pla ha sigut proposat pel CREAF com a expert assessor pel panell d’Ecosystem Services de la plataforma “European Innovation Partnership on Water” de la Comunitat Europea (CE).

Eduard Pla és expert  en l’anàlisi de la vulnerabilitat al canvi global en l’ús de l’aigua i la definició de mesures d’adaptació
Eduard Pla és expert en l’anàlisi de la vulnerabilitat al canvi global en l’ús de l’aigua i la definició de mesures d’adaptació

La European Innovation Partnership on Water (EIP on Water) és una iniciativa (actualment es troba en fase de borrador) de la Comunitat Europea (CE) per detectar oportunitats en el sector de l’aigua. S’orienta cap a la innovació i generació de nous mercats per exportar solucions més enllà d’Europa. Per a la redacció d’aquesta iniciativa, la CE va crear un comitè d’alt nivell (task force) que treballa per identificar les prioritats a defensar. A Espanya hi té dos representants, el Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial (CDTI) i el MINECO (Ministerio de Economia y Competitividad) que defensen els interessos nacionals. Aquests representants sovint poden no ser experts en la matèria i requereixen d’assessorament per a fer propostes i contribuir a les reunions. En el cas d’Espanya, la Plataforma Tecnologica Española del Agua (PTEA) assessora als representants espanyols i per a fer-ho es nodreix dels socis que aporten l’opinió dels seus experts (científics), n’Eduard Pla un d’ells.

Un total de 3 centres Catalans participen (indirectament) en la redacció d’aquesta iniciativa: CREAF, ADASA sistemes S.A.U i la UPC.

La task force ha identificat 9 prioritats i la PTEA ha nombrat experts per a cadascuna d’elles,  creant 9 punts de consulta, per tal de poder aportar veu en totes les prioritats. N’Eduard serà l’expert proposat pel CREAF per la prioritat 8. Ecosystem Services.

  1. Water-energy nexus
  2. Water governance
  3. Financing for innovation
  4. Water re-use and recycling
  5. Water and wastewater treatment
  6. Risk management of water-related extreme events (floods & droughts)
  7. Management models and monitoring
  8. Ecosystem services
  9. Smart-technologies (incluido como tema transversal)”

La importància de ser-hi és la de lluitar perquè la prioritat 8 continuï essent tinguda en compte i per tant, continuï havent-hi oportunitats pel CREAF en participar en futurs consorcis que sorgeixin entorn aquest tema, obstant per tant, a noves fonts de finançament.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia