Search

El CREAF s’incorpora al Portal de la Recerca de Catalunya

Els articles de recerca del CREAF s’han incorporat al portal a la vegada que ho feien uns altres  11 centres de la Institució CERCA (Centres de Recerca de Catalunya) i que se sumen als altres 12 que ja hi participaven.

EVtsd0aXkAAdhPy

El CREAF s’ha incorporat al Portal de la Recerca de Catalunya (PRC). Aquest és un pas estratègic que ha de suposar un avenç cap a l’accés obert de la producció científica que es porta a terme al centre. Així mateix, és una activitat que ha de donar al CREAF una major visibilitat a la seva producció científica. Amb la càrrega de les dades de recerca d’aquests nous centres, el PRC s’ha nodrit de 17.549 publicacions i 2.511 investigadors més, que representen el 3% i 17% del total, respectivament. Per part del CREAF s’ha incorporat tota la producció d’articles científics entre l’any 2008 i 2018, un conjunt de 1306 publicacions.

Per part del CREAF s’ha incorporat tota la producció d’articles científics entre l’any 2008 i 2018, un conjunt de 1306 publicacions.

El PRC recull i difon en un únic espai els resultats de la recerca produïda a les universitats i centres de recerca catalans. Adreçat a la comunitat científica local i internacional, i també a empreses i organitzacions finançadores, fomenta l’accés obert i es basa en formats estàndards que faciliten la reutilització de les dades. Actualment, formen part d’aquesta iniciativa 36 universitats i centres de recerca del país. Per a Joan Gómez Pallarès, director General de Recerca, “el PRC posa en valor la recerca que es fa a Catalunya. Mostra en quins àmbits, com s’està fent i qui la fa”. A més, “incrementa l’accés i visibilitat del treball dels investigadors, millora els processos de gestió unificada de les dades de la recerca per a les universitats i centres participants, i facilita la projecció de la potencialitat del conjunt del sistema català de recerca”.

Sobre el PRC

El Portal de la Recerca de Catalunya (PRC), obert al públic el gener de 2017, té la finalitat de visualitzar i difondre des d’un lloc únic l’activitat investigadora que es duu a terme a Catalunya en quant a investigadors, publicacions, tesis, grups i projectes de recerca per a la comunitat científica internacional, empreses, organitzacions finançadores i públic en general, facilitant així l’accés obert a la producció científica.

El Portal és una iniciativa de la Secretaria d’Universitats i Recerca, portada a terme pel CSUC conjuntament amb una comissió de treball formada per membres de les universitats catalanes i dels centres de recerca participants.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Notícies
Anna Ramon

Joan Pino, director del CREAF, nou membre del CADS

El Govern ha nomenat avui, a proposta de la Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, quatre nous membres del Consell Assessor per al Desenvolupament

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia