Search

El CREAF tanca un acord de col·laboració amb el programa “POLÒNIA” de TV3

Seqüència del gag del "Polònia" on apareixen els mapes del CREAF.
Seqüència del gag del "Polònia" on apareixen els mapes del CREAF.

Durant els propers dos anys i mig, el CREAF serà el proveïdor oficial de mapes pels decorats del Polònia. L’acord s’ha signat després que el programa humorístic ja utilitzés el Mapa Ecològic de Barcelona i els mapes de risc d’incendi de Catalunya en un dels seus gags.

Seqüència del gag del "Polònia" on apareixen els mapes del CREAF.
Seqüència del gag del “Polònia” on apareixen els mapes del CREAF.

En l’hipotètic escenari d’una Catalunya independent on les fronteres s’haurien de redefinir, l’aportació de material passaria a ser la principal activitat del CREAF. A més, es vol aprofitar l’oportunitat per potenciar la divulgació científica i ja s’està treballant en l’aparició d’alguns dels investigadors del centre al programa.

Aquest acord representa un pas endavant molt important per al posicionament del CREAF com a centre de referència. Segons la cap de comunicació, Anna Ramon, “poder proveir setmanalment de material un programa com el “Polònia”, ens dóna una oportunitat immillorable per augmentar la nostra visibilitat i notorietat”.

La producció de mapes de tot tipus és una de les activitats estrella del CREAF i és per aquest motiu que des de TV3 s’ha volgut apostar pel centre.

“La qualitat del material gràfic i especialment dels mapes del CREAF és el que finalment ens ha fet decantar per aquesta opció, tot i que teníem altres bones opcions sobre la taula”, comenta el director del programa, Toni Soler.

L’acord s’allargarà fins el juny de 2018, així, en l’hipotètic cas que es produís una deconnexió de l’Estat Espanyol ja hi hauria els primers esbossos de les noves fronteres i vegueries. Segons fonts del centre, és un període adequat ja que permet treballar amb prou temps de marge i seguint el calendari que marquen els mitjans de comunicació. D’aquesta manera s’aconsegueix que les vacances estivals no quedin truncades i la conciliació de totes les activitats del CREAF sigui perfecta.

Hi pot haver aparicions estel·lars durant el programa satíric

Aprofitant aquest filó, el director del CREAF, Javier Retana, ha proposat al mitjà de comunicació una petita secció setmanal on personal científic del centre pugui fer aparicions acompanyats de personatges coneguts com Tomàs Molina, Pilar Rahola o Eduard Punset. Amb aquesta nova línia d’activitat i gràcies als nous recursos econòmics resultants de l’acord, el CREAF passarà a dedicar més esforços a la comunicació corporativa del centre. “Si això segueix així, haurem de demanar un nou despatx per a l’equip de comunicació, perquè amb les quatre noves incorporacions previstes això semblarà una llauna de sardines”, riu Jaume Terradas, exdirecor de centre.

Vegeu el gag sencer:

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Un moment de l'entrevista amb Marta Torres (esquerra) i Anna Ramon (dreta)
Mitjans
CREAF

Som a temps d’aturar el canvi climàtic?

Aquesta és la pregunta que s’ha plantejat l’equip de Els Matins de TV3 per respondre durant la primera secció sobre crisis climàtica de la temporada.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia