El cultiu conjunt de quatre farratgeres afavoreix la supressió de males herbes

Els monocultius tenen molts més problemes per frenar el creixement de males herbes, el que perjudica la quantitat i la qualitat del farratge produït.

Un dels camps experimentals. Autora: Rosa Llurba
Un dels camps experimentals. Autora: Rosa Llurba

Un estudi recentment publicat a la revista Journal of Applied Ecology, demostra que a les males herbes els costa molt més desenvolupar-se en cultius que combinen diverses espècies de plantes farratgeres. Contràriament, els conreus que només cultiven una sola varietat tenen molts més problemes per eliminar les males herbes, la qual cosa pot fer disminuir la qualitat i quantitat del farratge.

Aquestes són les principals conclusions de l’estudi, liderat per la investigadora del CTFC i professora de la Universitat de Lleida (UdL), M. Teresa Sebastià, i en el que també hi ha participat la investigadora del CREAF Àngela Ribas. La investigació ha demostrat que combinant dues plantes lleguminoses i dues gramínies hi ha un 50% menys de males herbes i també es necessita aplicar menys fertilitzants nitrogenats al camp.

Podeu llegir la notícia completa a la web de la UdL i l’entrada que ha fet la revista Journal of Applied Ecology al seu blog.

 

ARTICLE

Conolly J., Sebastià M.T., Ribas A., et al. (2017). Weed suppression greatly increased by plant diversity in intensively managed grasslands: A continental-scale experimentJournal of Applied Ecology. DOI: 10.1111/1365-2664.12991

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Resiliència no és “resistir sense canviar”, com ho pot fer un pont o un edifici davant un terratrèmol. És “canviar per resistir”. Foto: Unsplash.
Coneixement
Jaume Terradas

Sobre resiliència i biodiversitat

En torn de la temàtica ambiental, i en particular del canvi climàtic i els seus efectes, hi ha una polarització acusada entre dos grups: els

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia