Search

El curs “SIG aplicat a la gestió forestal” va superar les expectatives

El curs es va realitzar al CREAF.
El curs es va realitzar al CREAF.

El 25 i 26 de juny es va impartir el curs de “SIG aplicat a la gestió forestal” al CREAF, organitzat pel projecte MENFRI.  L’objectiu del curs era informar dels recursos de sistemes d’informació geogràfica públics i gratuïts, especialment aplicables a la tecnologia més accessible, com tauletes i mòbils.

El curs es va realitzar al CREAF.
El curs es va realitzar al CREAF.

Al curs hi van assistir propietaris i gestors forestals interessats per les noves tecnologies i va ser impartit per Jordi Vayreda i Lluís Comas del CREAF. A més, MENFRI va potenciar la participació d’alumnes magrebís tant presencialment com online, gràcies a la traducció simultània de les classes teòriques.

L’ambient va ser molt agradable, segons Enrique Doblas, investigador principal del projecte MENFRI, i les preguntes dels assistents van ser constants, especialment quan van posar els coneixements en pràctica al camp amb les eines presentades a classe.

El curs va ser el punt i final d’una setmana d’esdeveniments organitzats pel projecte MENFRI, incloent una reunió d’experts de diversos àmbits de la gestió forestal de tot el Mediterrani i una excursió per conèixer la gestió de la propietat forestal a Catalunya.

Podeu descarregar el material del curs als enllaços següents:

• Com utilitzar el GPS del mòbil o tableta amb finalitats forestals

 Aplicacions de la teledetecció en gestió i planificació forestal (Aleixandre Verger)

 Alguns exemples de l’ús de LiDAR en aplicacions forestals (Jordi Vayreda)

 Introducció a Open Foris (www.openforis.org/)
• Introducció a Open Foris Collect. Introducció de les dades de camp a Open Foris Collect
 Introducció a Open Foris Calc. Utilització d’Open Foris Calc per a fer càlculs i generar resultats forestals amb Saiku.

• Introducció al mòdul Geospatial Toolkit

• Visualitzadors i/oservidors gratuits de cartografia

• Introducció de les dades de camp amb MOTI

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Bosc afectat per la sequera a les muntanyes de Prades. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
Anna Ramon

Rècord històric de boscos afectats per sequera durant el 2023

La campanya de 2023 presenta, de lluny, el rècord de boscos afectats per sequera a Catalunya registrats des que es va iniciar el Deboscat, el 2012. Aquest 2023 ha registrat 66.482 hectàrees de boscos afectats per la falta d’aigua.

L'investigador pre doctoral del CREAF Gerard Codina va viure molt de prop els incendis dels boscos del Canadà el 2023 des de Montreal.
Notícies
Alba Gimbert

Gerard Codina i l’experiència del foc per protegir els boscos

Els incendis forestals que va patir Canadà l’estiu de 2023 van engolir boscos, habitatges i infraestructures i van cremar més terreny que la suma dels 7 anys anteriors. Un estat d’emergència que l’investigador pre doctoral del CREAF Gerard Codina va viure molt de prop des de Montreal.

Mireia Banqué, coordinadora d'AlertaForestal observant un bosc afectat per la sequera durant l'estiu de 2023. Imatge: AlertaForestal
Notícies
Laura Fraile

AlertaForestal resumeix el 2023 en dades 

El projecte de ciència ciutadana AlertaForestal resumeix el 2023 amb dades. En un any marcat per la sequera, ja són més de 2000 usuaris que participen en el projecte.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia