El Dr. Joan Pino visita la Universidad de Concepción a Chile com expert en ecologia del paisatge del CREAF

El Dr. Pino a la xerrada sobre Ecologia del Paisatge impartida a la UdeC
El Dr. Pino a la xerrada sobre Ecologia del Paisatge impartida a la UdeC

El Dr. Joan Pino Vilalta ha viatjat a Chile aquest mes de setembre per a fer una estança a la Universitat de Concepción (UdeC) i impartir el Curs Internacional sobre Ecologia del Paisatge per la Conservació i Planificació en Àrees Metropolitanes que organitza la Dra. Rojas, de la mateixa Universitat.

El Dr. Pino a la xerrada sobre Ecologia del Paisatge impartida a la UdeC
El Dr. Pino a la xerrada sobre Ecologia del Paisatge impartida a la UdeC

Durant la visita, el Dr. Pino també ha aprofitat per fer una xerrada sobre el cas de Barcelona en la planificació territorial i la conservació de la biodiversitat. La xerrada portava per títol Ecología del paisaje, planificación territorial y conservación de la biodiversidad en entornos metropolitanos: el caso de Barcelona.

Un dels objectius principals de la xerrada ha estat posar en relleu els efectes dels canvis històrics del paisatge sobre la distribució actual d’espècies i de recursos naturals.

Així mateix, s’ha fet un debat sobre com es podrien fer servir formes per la seva recuperació a través d’instruments de planificació  territorial, emfatitzant en el cas de Barcelona.

A la xerrada, realitzada a la facultat d’Arquitectura, Urbanisme i Geografia, i a la qual van concórrer alumnes de diferents àrees, com biòlegs, arquitectes, enginyers i geògrafs, l’expert català va destacar que les grans metròpolis estan en problemes i que tots els especialistes han de treballar en conjunt.

Així mateix, Joan Pino està realitzant una estada de col·laboració amb la UdeC amb la Dra Carolina Rojas, docent de la carrera de Geografia, en el seu projecte Fondecyt: Valoració del Territori. Aproximacions des de la seva Sostenibilitat i Avaluació Ambiental Estratègica aplicada a Concepción.

En la seva estada, l’investigador durà a terme també el curs internacional Ecologia de paisatge per a la conservació i la planificació en àrees metropolitanes, “Tocarem aspectes d’ecologia del paisatge i les seves eines, i en una segona fase farem una aplicació a la conservació de la biodiversitat i la planificació territorial amb dos exemples, un de l’àrea metropolitana de Barcelona i un altre de l’àrea metropolitana de Concepción “, ha comentat l’investigador del CREAF.

Informació al web de la UdeC

Comparteix l'article!

Articles relacionats

La presentació de l'Informe de Síntesi de l'IPCC ha afavorit la convocatòria de diverses rodes de premsa internacionals per aportar als periodistes la visió científica del document i valorar les conseqüències per als governs de tot el món. Foto: Jonathan Ford, Unsplash.
Notícies
Adriana Clivillé

Jofre Carnicer, portaveu d’una roda de premsa internacional per contextualitzar l’Informe de Síntesi de l’IPCC 2023 sobre canvi climàtic

Pocs dies abans que l’IPCC presentés l’Informe de Síntesi de la 6a avaluació del canvi climàtic, s’han convocat rodes de premsa d’abast internacional per aportar context i contestar preguntes dels periodistes sobre la sèrie d’informes científics i com afecten a l’acció dels governs de tot el món.

Com a centre d'Excel·lència Severo Ochoa, el CREAF és entitat amfitriona de les beques INPhINIT Incoming amb 'la Caixa', per cursar estudis de doctorat. Imatge: Fundació la Caixa.
Notícies
Adriana Clivillé

Nova convocatòria de 9 places de doctorat al CREAF: uneix-te al nostre equip mitjançant el programa de beques INPhINIT

Com a centre d’Excel·lència Severo Ochoa, el CREAF és entitat amfitriona de les beques INPhINIT Incoming amb ‘la Caixa’, i oferim fins a 9 projectes de recerca per fer estudis de doctorat, adreçats a científiques i científics en fase inicial de qualsevol nacionalitat. Apostem per donar suport al talent jove perquè formi part de la nostra investigació d’avantguarda, relacionada amb els reptes més crítics que encara la societat

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia