Search

El primer MSCA Day reafirma el servei de suport del CREAF a la captació de talent postdoctoral

Imatge: domini public (Christian Lue a Unsplash)
Imatge: domini public (Christian Lue a Unsplash)

Aquest 2022 s’ha dut a terme el primer MSCA Day al CREAF, una trobada organitzada per l’Equip de Gestió de les Accions Marie Skłodowska-Curie (MSCA) del mateix CREAF a la que hi han assistit 11 candidates i candidats, amb alguns supervisors. Ha estat un esdeveniment en línia en el què s’han presentat les novetats del programa de beques postdoctorals insígnia de la Unió Europea les MSCA, beques extremadament competitives que financen la recerca i doten el personal investigador de nous coneixements i competències mitjançant la mobilitat transfronterera i el pas per diferents sectors i disciplines.

A la trobada organitzada per l'Equip de Gestió de les Accions Marie Skłodowska-Curie del CREAF hi han assistit 11 candidates i candidats, amb alguns supervisors

Els objectius de la jornada són oferir recomanacions claus per desenvolupar propostes vencedores, informació acurada, actualitzada i precisa de la convocatòria 2022, presentar l’equip de gestió de MSCA i presentar el kit d’eines essencial que aquest equip ha creat per poder redactar una proposta competitiva. L’esdeveniment s’adreça tant a persones amb experiència en aquestes MSCA, com a les que presentaven la sol·licitud per primer cop. A més, hi va haver la possibilitat de celebrar una reunió entre candidats i supervisors per planificar i discutir la visió general del projecte i deixar que la creativitat florís.

Amb anterioritat a aquesta sessió, també se n’ha organitzat una altra d’exclusiva per a persones del CREAF que volen oferir-se com a supervisores de propostes MSCA i rebre talent al seu equip. Aquesta és una acció clau per diversificar els supervisors i oferir a les persones candidates un ventall més ampli projectes o línies de recerca.

L’estratègia de talent del CREAF

Teresa Rosas

“Les accions Marie Skłodowska-Curie són estratègiques per al CREAF perquè, juntament amb les ERC, són el principal instrument de desenvolupament i captació de talent. Per aquest motiu, gran part de l’experiència de gestió de la recerca es posa al servei d’aquestes persones. Volem ajudar-les a redactar propostes guanyadores i entrar en contacte amb el millor talent internacional”

TERESA ROSAS, responsable de Talent i Gènere al CREAF

Fa anys que el CREAF acull personal d’investigació d’excel·lència que ha obtingut una beca europea provinent de les Accions Marie Skłodowska-Curie (MSCA). Els centres de recerca que acullen aquest personal investigador també s’enriqueixen d’aquests coneixements i permeten teixir una xarxa de contactes internacionals bàsica.

En total, unes 12 persones han passat pel CREAF dins d’una beca MSCA. Avui, i gràcies al suport del Sever Ochoa “ULandscape” finançat el 2019 per l’Agència Estatal de Recerca, el CREAF compta amb una oficina que dona suport a les candidates i candidats internacionals que volen obtenir aquesta beca per dur-la a terme a CREAF, total o parcialment. Hi col·laboren l’oficina de projectes internacionals, el departament de comunicació, el de talent i el gènere, el d’impacte i l’oficina de projectes. Gràcies a unes guies i la revisió de les propostes, les persones que opten per aquesta beca augmenten la qualitat de les propostes i tenen més oportunitats de ser finançades.

Què són les beques Marie Curie?

Són el programa de finançament insígnia de la Unió Europea per a l’educació doctoral i la formació postdoctoral dels investigadors. Les accions Marie Skłodowska-Curie atorguen beques als investigadors en totes les etapes de la seva carrera, des de doctorands fins a investigadors altament experimentats, i fomenten la cooperació en recerca a través de fronteres, sectors i disciplines.

L’objectiu és enfortir, quantitativament i qualitativa, el potencial humà en recerca i tecnologia a Europa per tal de dotar el personal investigadors de noves habilitats i competències; oferir condicions de treball atractives per als investigadors; trencar les barreres reals i percebudes entre el sector acadèmic i altres sectors, especialment l’empresarial; promoure la participació de la indústria, etc. en la investigació doctoral i postdoctoral.

Aquesta acció és part del Severo Ochoa “ULandscape” finançat l’any 2019 per l’Agència Estatal d’Investigació del Ministeri de Ciència i Innovació espanyol per donar suport als Centres de Recerca d’Excel·lència.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

D'esquerra a dreta, Anna Ticó, Emma Watson, Alba Bellostas i Sandra Moreno, les 4 estudiants de grau que han acceptat el repte d’integrar-se en un grup de recerca del CREAF durant 2 mesos. Imatge: CREAF.
Notícies
Adriana Clivillé

Quan una beca esdevé el repte d’integrar-se en un grup de recerca

Són 4 estudiants del grau en Biologia o en Ciències Ambientals a la universitat i provenen de ciutats i realitats ben diferents. Les uneix la curiositat i la determinació per acceptar el repte d’integrar-se en un grup de recerca del CREAF durant 2 mesos, gràcies al programa de beques Summer Fellowships.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia