Search

El programa PEFC i el projecte MENFRI s’uneixen per promoure la gestió sostenible dels boscos de la mediterrània

PEFC
PEFC

El Programa per al Reconeixement de Certificació Forestal (PEFC per les seves sigles en anglès) i el projecte MENFRI, la Xarxa Mediterrània de la Recerca i la Innovació Forestal que coordina el CREAF, estan valorant la possibilitat de crear una certificació forestal específica per als boscos de la conca del Mediterrani.

PEFC
PEFC

Durant l’última setmana de la Certificació Forestal organitzada per PEFC a Paris, França, representants de PEFC Internacional, PEFC França, PEFC Itàlia, PEFC Portugal i PEFC Espanya es van trobar amb l’investigador del CREAF i coordinador del projecte MENFRI, Enrique Doblas, per discutir sobre el potencial que tenen els boscos de la conca de la Mediterrània per promoure la gestió forestal sostenible. Durant la reunió van proposar oportunitats de col·laboració en aquest àmbit i van valorar la possibilitat de crear una certificació forestal específica pels boscos de la regió mediterrània.

“MENFRI promet ser una gran oportunitat per moure la gestió sostenible dels boscos més enllà de les fronteres geogràfiques i temàtiques, així com per reunir un ampli ventall de parts interessades que vulguin abordar i avançar en el tema”, va dir després de la reunió Remi Sournia , director de Projectes i Desenvolupament a PEFC Internacional.

Inicialment els socis del projecte treballaran per augmentar la consciència sobre la gestió forestal sostenible i la certificació forestal als països de la regió que encara no compten amb un sistema nacional de certificació forestal, com són Marroc i Tunísia, a través d’una sèrie d’activitats de divulgació que inclouen formació i projectes pilot.

“La certificació regional és un procés a llarg termini”, va dir Enrique Doblas, coordinador MENFRI. “Però MENFRI està ben situat per a actuar com a enllaç entre PEFC i els països del Magrib, per començar amb els sistemes nacionals de certificació, intercanviar coneixements, proporcionar capacitació sobre el tema i facilitar diversos casos pilot inicials.”

"Al final", ha conclòs Enric des del CREAF, "el nostre treball és proporcionar solucions innovadores que vagin de la investigació cap al mercat, fent participar als actors públics i privats, i anem en la direcció correcta."

MENFRI és un projecte d’investigació finançat per la UE amb l’objectiu de fomentar la cooperació internacional dins de la regió mediterrània en l’àmbit de la silvicultura. Amb la creació d’una plataforma de debat, MENFRI busca l’intercanvi de les millors pràctiques disponibles, de contactes i de coneixements, alhora que promou la silvicultura mediterrània com un sector innovador i generador d’ocupació capaç de fer front als canvis ambientals globals .

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Coneixement
Enrique Doblas Miranda

CENTRE: Temps “lliure”

Som a l’any u després de la primera pandèmia. Tot el planeta està ocupat per humans que encara creuen en el PIB … Tot? No!

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia