Search

El ‘Quèquicom’ de l’expedició d’en Bernat Claramunt, finalista dels Premis SCB de la Nit de la Biologia

Els Pirineus. Foto: EarthWatch
Els Pirineus. Foto: EarthWatch

El programa ‘Quèquicom: Estudiant el canvi climàtic al Pirineu‘, que tracta l’expedició Wildlife of the the Changing French Pyrenees d’en Bernat Claramunt, ha quedat finalista de la categoria de Divulgació, de la 1a Nit de la Biologia.

NitBio

Ahir, 7 de juliol, se celebrà la 1a Nit de la Biologia, un acte organitzat per la Societat Catalana de la Biologia (SCB), filial de l’Institut d’Estudis Catalans. La celebració tingué lloc al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona i el Departament de Ciències Experimentals i de la Salut de la UPF en fou l’amfitrió. Durant l’acte, es van entregar premis en cinc categories diferents, i per a la de Divulgació el CREAF hi estava representat.

El programa del Quèquicom sobre la recerca del canvi climàtic al Pirineu, emès el febrer de 2015, anava dedicat a l’expedició científica, catalogada com un dels 50 millors viatges el 2014 per la National Geographic, que l’investigador del CREAF i la UAB Bernat Claramunt coordina i lidera. Aquest capítol ha estat finalista del ‘Premi SCB a la divulgació‘, juntament amb el llibre 100 gens que ens fan humans (David Bueno i Torrens, 2015), i la que finalment fou la guanyadora: la Guia il·lustrada per a conèixer els arbres (Jaume Llistosella Vidal i Antoni Sànchez-Cuxart, 2015).

Els Pirineus, escenari de l'expedició. Font: Facebook de Wildlife in the changing Andorran Pyrenees
Els Pirineus, escenari de l’expedició. Font: Facebook de Wildlife in the changing Andorran Pyrenees

A més, al Comitè Assessor que decidia els premis, el CREAF hi estava representat pels investigadors Josep Maria Espelta i Jaume Terradas.

Els i les finalistes i guanyadores per als cinc Premis SCB foren:

  • A la trajectòria professional: Joan Massagué i Solé.
  • A un article científicChanging Trends in P. falciparum Burden, Immunity, and Disease in Pregnacy (Alfredo Mayor Aparicio et al., 2015); The Human Transcriptome across Tissues and Individuals (Marta Melé Messeguer et al., 2015 ); i el guanyador Miocene Small-Bodied Ape from Eurasia Sheds Light on Hominoid Evolution (David. M Alba et al., 2015).
  • A la divulgacióQuèquicom: Estudiant el canvi climàtic al Pirineu (TVC, 2015); 100 gens que ens fan humans (David Bueno i Torrens, 2015); i la guanyadora Guia il·lustrada per a conèixer els arbres (Jaume Llistosella Vidal i Antoni Sànchez-Cuxart, 2015).
  • Al jove investigador/a per les tesis doctorals: Bruno Di Stefano per C/EBPa Poises B-Cells for Rapid Reprogramming into Induced Pluripotent Stem Cells; Anna Soler i Membrives per Contribució a l’Estudi de les Aranyes de Mar (Pycnogonida): Biogeografia de les Espècies Antàrtiques i Biologia Alimentària de les Espècies; i la guanyadora Eva M. Novoa Pardo per Evolution of the Gene Translation Machinery and its Applications to Drug Discovery.
  • A un treball de recerca de Batxillerat: Joaquim Minoves Ribes per Els Ocells de la Seu; Montserrat Hebrera Ribas per Estudi de la Biodiversitat de Cala Morell de Menorca; i el guanyador Robert Cilleros Mañé per La Bioacumulació i Biomagnificació del Mercuri.

L’enhorabona a totes les persones finalistes i guanyadores!

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Notícies
Veronica Couto Antelo

Cinc claus per fer fils a Twitter

Una de les eines que més fem servir al Twitter del CREAF per divulgar la ciència són els fils o enfilalls. Piulades que es responen

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia