El WaterInnEU celebra a Bulgària un dels seus últims esdeveniments

La capital de Bulgària, Sofia, on se celebrà la primera de les jornades.
La capital de Bulgària, Sofia, on se celebrà la primera de les jornades.

Del 19 al 22 de setembre el projecte WaterInnEU va celebrar la seva penúltima reunió interna a Bulgària. La trobada es va aprofitar per celebrar un workshop que va reunir els principals actors implicats en el projecte, així com una sessió de disseminació de les activitats del projecte entre els joves.

La capital de Bulgària, Sofia, on se celebrà la primera de les jornades.
La capital de Bulgària, Sofia, on se celebrà la primera de les sessions.

Aquestes activitats són prèvies al llançament del marketplace creat durant el projecte i a la seva promoció entre la comunitat del món de l’aigua. L’objectiu de la cita era, doncs, deixar la plataforma preparada per a la seva explotació, així com rebre opinions sobre els productes promocionats.

La primera sessió, el 19 de setembre, es va dedicar a la motivació de la gent jove per a les activitats del projecte i, en concret, a la seva formació en una de les eines promocionades, l’aplicació de registre de dades ‘Aquasurvey’. La sessió va tenir lloc a la Facultat d’Arquitectura, Enginyeria Civil i Geodèsia de la Universitat de Sofia i va reunir més d’una vintena de persones entre professorat i alumnat interessats en la possibilitat d’organitzar cursos virtuals i presencials per a la comunitat estudiantil dels països balcànics.

El 20 de setembre, la ciutat búlgara de Plovdiv va acollir el brokering workshop en el qual es van reunir prop d’uns quinze actors relacionats amb la conca del riu Maritsa. Durant la sessió, aquests actors van poder conèixer la feina que s’està duent a terme i els èxits assolits de moment pel projecte WaterInnEU, i també se’ls va informar sobre l’imminent llançament del marketplace i els productes que s’hi promocionaran.

Plovdiv, a Bulgària, va acollir la segona de les sessions. Autor: Klearchos Kapoutsis (CC BY 2.0)
Plovdiv, a Bulgària, va acollir la segona de les sessions. Autor: Klearchos Kapoutsis (CC BY 2.0)

Després de les presentacions del projecte, aquesta quinzena de participants van poder explicar els desafiaments amb els que s’han trobat a l’hora d’aplicar la Directiva Marc de l’Aigua a la conca del seu riu. Algunes de les dificultats més habituals tenen a veure amb la manca de dades i d’eines, i amb problemes d’interoperabilitat. Durant el debat, va quedar clar que WaterInnEU està intentant donar solucions precisament a alguns d’aquests problemes amb la promoció de certs productes. D’aquesta manera va ser com es van poder detectar i planificar per als propers mesos noves oportunitats dins el projecte.

L’endemà es va dedicar a la preparació dels últims detalls i promoció del marketplace, i a la planificació de la fase final del WaterInnEU. Els propers mesos seran especialment importants per al projecte, precisament pel llançament del marketplace i dels productes que s’hi promocionaran. El prototip de la plataforma del marketplace ja està en funcionament, i durant l’octubre estarà plenament operatiu i en promoció per a tota la comunitat del món de l’aigua. El proper 2 de novembre es farà un esdeveniment virtual sobre aquesta plataforma per a promocionar alguns productes i serveis seleccionats pel projecte WaterInnEU.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Efectes de la sequera i la falta d'aigua. Albolote, Granada. Font: Pilar Flores.
Notícies
Veronica Couto Antelo

La sequera i l’escassetat d’aigua, subjectes a debat públic

La ciència de l’aigua no és només ecologia i hidrologia, també inclou geografia, sociologia i filosofia. Aprofundim sobre la connexió entre sequeres, escassetat d’aigua i societat amb Pilar Paneque,
responsable de l’Observatori Ciutadà de la Sequera i Annalies Broekman i Anabel Sànchez, expertes en aigua del CREAF.

Un món sense aigua (Font: anònim, 2021)
Agenda
Florencia Florido

Una exposició de pintures mostra un món sense aigua des de la mirada dels més petits

Del 21 de setembre fins al 21 d’octubre l’Espai Nord de la Facultat de Biociències de la UAB acollirà l’exposició “Pinta’m un món sense aigua… per a que no es faci realitat”, una mostra de pintures fetes per nens i nenes que busca sensibilitzar la ciutadania sobre la protecció dels ecosistemes aquàtics.

Arnaud Mesureur a Unsplash.
Notícies
Anna Ramon

Les onades de calor apaguen el batec dels arbres centreeuropeus

Tanca els ulls i pensa en l’ésser viu més sòlid que coneixes. Has pensat en un arbre? Sòlid, immòbil i impassible al pas del temps. Res més lluny de la realitat i és que els troncs dels arbres bateguen, es contrauen de dia quan es buiden d’aigua i es dilaten de nit al reomplir-se per les arrels.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia