Search

El WaterInnEU celebra a Bulgària un dels seus últims esdeveniments

La capital de Bulgària, Sofia, on se celebrà la primera de les jornades.
La capital de Bulgària, Sofia, on se celebrà la primera de les jornades.

Del 19 al 22 de setembre el projecte WaterInnEU va celebrar la seva penúltima reunió interna a Bulgària. La trobada es va aprofitar per celebrar un workshop que va reunir els principals actors implicats en el projecte, així com una sessió de disseminació de les activitats del projecte entre els joves.

La capital de Bulgària, Sofia, on se celebrà la primera de les jornades.
La capital de Bulgària, Sofia, on se celebrà la primera de les sessions.

Aquestes activitats són prèvies al llançament del marketplace creat durant el projecte i a la seva promoció entre la comunitat del món de l’aigua. L’objectiu de la cita era, doncs, deixar la plataforma preparada per a la seva explotació, així com rebre opinions sobre els productes promocionats.

La primera sessió, el 19 de setembre, es va dedicar a la motivació de la gent jove per a les activitats del projecte i, en concret, a la seva formació en una de les eines promocionades, l’aplicació de registre de dades ‘Aquasurvey’. La sessió va tenir lloc a la Facultat d’Arquitectura, Enginyeria Civil i Geodèsia de la Universitat de Sofia i va reunir més d’una vintena de persones entre professorat i alumnat interessats en la possibilitat d’organitzar cursos virtuals i presencials per a la comunitat estudiantil dels països balcànics.

El 20 de setembre, la ciutat búlgara de Plovdiv va acollir el brokering workshop en el qual es van reunir prop d’uns quinze actors relacionats amb la conca del riu Maritsa. Durant la sessió, aquests actors van poder conèixer la feina que s’està duent a terme i els èxits assolits de moment pel projecte WaterInnEU, i també se’ls va informar sobre l’imminent llançament del marketplace i els productes que s’hi promocionaran.

Plovdiv, a Bulgària, va acollir la segona de les sessions. Autor: Klearchos Kapoutsis (CC BY 2.0)
Plovdiv, a Bulgària, va acollir la segona de les sessions. Autor: Klearchos Kapoutsis (CC BY 2.0)

Després de les presentacions del projecte, aquesta quinzena de participants van poder explicar els desafiaments amb els que s’han trobat a l’hora d’aplicar la Directiva Marc de l’Aigua a la conca del seu riu. Algunes de les dificultats més habituals tenen a veure amb la manca de dades i d’eines, i amb problemes d’interoperabilitat. Durant el debat, va quedar clar que WaterInnEU està intentant donar solucions precisament a alguns d’aquests problemes amb la promoció de certs productes. D’aquesta manera va ser com es van poder detectar i planificar per als propers mesos noves oportunitats dins el projecte.

L’endemà es va dedicar a la preparació dels últims detalls i promoció del marketplace, i a la planificació de la fase final del WaterInnEU. Els propers mesos seran especialment importants per al projecte, precisament pel llançament del marketplace i dels productes que s’hi promocionaran. El prototip de la plataforma del marketplace ja està en funcionament, i durant l’octubre estarà plenament operatiu i en promoció per a tota la comunitat del món de l’aigua. El proper 2 de novembre es farà un esdeveniment virtual sobre aquesta plataforma per a promocionar alguns productes i serveis seleccionats pel projecte WaterInnEU.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Roure pènol (Quercus robur) a l'Alta Garrotxa. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
Galdric Mossoll

Com passen la set els arbres? 

Els vegetals juguen un paper fonamental a la Biosfera ja que absorbeixen diòxid de carboni, emeten oxigen i mobilitzen aigua, del sòl a l’atmosfera. Com beuen els arbres, i què passa quan s’acaba l’aigua del substrat?

Bosc afectat per la sequera a les muntanyes de Prades. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
Anna Ramon

Rècord històric de boscos afectats per sequera durant el 2023

La campanya de 2023 presenta, de lluny, el rècord de boscos afectats per sequera a Catalunya registrats des que es va iniciar el Deboscat, el 2012. Aquest 2023 ha registrat 66.482 hectàrees de boscos afectats per la falta d’aigua.

Himenòpter polinitzant la flor d'una malva comuna. Imatge: Jose Luís Ordoñez.
Notícies
Veronica Couto Antelo

Està desapareixent la primavera? 

Vivaldi va composar els seus quatre concerts de Les quatre estacions pels voltants de l’any 1721. En aquell moment estava molt clara la separació en quatre blocs segons la meteorologia, l’estat de la fauna i la flora, o l’astronomia. En canvi, ara, sembla que aquesta separació és cada cop més difusa a causa del canvi climàtic.

Neix Esfera Climàtica, un gran gabinet de comunicació i projecte pioner a Espanya que connecta a mitjans de comunicació i investigadores rellevants per a augmentar la cobertura mediàtica relacionada amb el clima a Espanya.
Notícies
Andrea Arnal

La ciència pren els micròfons per a comunicar la crisi climàtica

Per a donar resposta a les incògnites sobre l’actualitat climàtica neix Esfera Climàtica, un gran gabinet de comunicació i projecte pioner a Espanya que connecta a mitjans de comunicació i investigadores rellevants per a augmentar la cobertura mediàtica relacionada amb el clima a Espanya.

Estany d'alta muntanya a Andorra. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
CREAF

Arrenca una expedició per cartografiar la biodiversitat invisible dels llacs pirinencs

La regió dels Pirineus està experimentant un índex d’escalfament superior a la mitjana mundial, fet que la converteix en un observatori crític per als impactes del canvi climàtic. Un equip científic ha iniciat esforços conjunts per cartografiar la biodiversitat dels microorganismes que viuen sota la superfície de 300 llacs diferents dels Pirineus.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia