Els agricultors planten el futur de la recerca euromediterrània

Els dies 29 i 30 de novembre de 2018, el National Research Institute for Rural Engineering, Water and Forestry (INRGREF) i el CREAF van organitzar la reunió d’inici del projecte FASTER.

foto_faster

El projecte H2020 FASTER vol que els agricultors de Tunísia es puguin adaptar al canvi climàtic de forma sostenible a través de l’excel·lència en la recerca. Per fer-ho, ha unit a dos centres de recerca pioners a Europa en gestió de l’aigua i de la terra, el  CREAF i la  Lund University, amb dos centres claus a Tunísia que volen  reforçar la seva capacitat de recerca i de transferència de coneixement, l’INRGREF i el centre associat IRESA.

Tots junts i amb l’ajuda d’altres socis, s’ha preparat un programa de formació complet que, entre d’altres accions, ajudarà als centres de Tunísia a escriure millors propostes de projectes de recerca, escriure articles científics amb més impacte, donar eines per poder captar més fons europeus de recerca, etc. A través d’una millor recerca FASTER pretén  promoure una gestió innovadora de la terra i de l’aigua en el context de canvi climàtic. A més, vol implementar els Sistemes d’Assessorament Agrari. (FAS per les seves sigles en anglès) que ja existeixen a molts d’altres països i que funcionen molt bé a l’hora de traspassar les novetats científiques més útils per a millorar l’agricultura.

El consorci de FASTER uneix set socis europeus i tunisians: dos socis europeus d’excel·lència científica, el CREAF i la Lund University, que asseguraran l’enfortiment dels investigadors i tècnics de l’INRGREF i del centre associat IRESA (Institution for Agricultural Research and Higher Education). D’altra banda, Europe for Business avaluarà l’experiència des de la perspectiva econòmica, i Vision Communication que portarà l’estratègia de sensibilització i difusió de resultats, i que, juntament amb The Node, donarà suport en la formació. Finalment, AVFA (Agriculture Extension and Training Agency) servirà d’enllaç amb els responsables polítics i les parts interessades, assegurant-se d’integrar els resultats més ràpid en les polítiques nacionals.

El projecte te previstes diverses activitats, de formació, creació de xarxa i esdeveniments dirigits a investigadors júniors i sèniors, estudiants, tècnics, i professionals de la ramaderia i l’agricultura. Entre aquests, ja s’està planificant la formació i els primers programes de mobilitat que tindran lloc durant el primer semestre de 2019. Trobareu més informació al web de FASTER www.faster-h2020.eu.

Articles relacionats

Alba Anadon cavant la zona on s’enterraran algunes de les bosses de te al Pirineu. Imatge: Alba Anadon
Agenda
Veronica Couto Antelo

Un te per estudiar el canvi climàtic 

Diuen que la ciència molts cops supera la ficció i la iniciativa Teabag Index n’és un exemple. L’estrella d’aquest projecte és un objecte tan quotidià com una bosseta de te o roibos i està ajudant a investigadores de tot el món a entendre millor el canvi climàtic. De quina manera?

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia