Els serveis ecosistèmics, protagonistes del Dia Internacional de les Muntanyes 2015

Fageda del Parc Natural del Montseny. Foto: J.L. Ordóñez
Fageda del Parc Natural del Montseny. Foto: J.L. Ordóñez

Aquest any la FAO ha escollit la promoció dels productes de muntanya per emmarcar el Dia Internacional de les Muntanyes, que es celebra avui dia 11 de desembre de 2015.

Fageda del Parc Natural del Montseny. Foto: J.L. Ordóñez
Fageda del Parc Natural del Montseny. Foto: J.L. Ordóñez

Els productes de muntanya poden ser relacionats amb l’agricultura i el consum d’aliments, així com diversos serveis essencials per a tots nosaltres, com ho són la biodiversitat, la capacitat de segrestar CO2, el turisme o el patrimoni cultural. El CREAF té diverses línies de recerca i projectes dedicats als serveis ecosistèmics que ens ofereix la natura i, en especial, els boscos.

D’altra banda, aquest any el CREAF ha entrat a formar part del grup central de la Xarxa Europea de Defensa de la Recerca en Muntanya (Mountain Research Advocacy Network MRI-Europa), amb la incorporació de l’investigador Bernat Claramunt, expert en alta muntanya i canvi climàtic.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Coneixement
Veronica Couto Antelo

Quins tipus de gestió forestal existeixen? 

Sovint tendeix a associar-se la gestió forestal únicament amb l’extracció de fusta dels boscos o la configuració de tallafocs per evitar els incendis, però alerta!

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia