Search

Els serveis ecosistèmics, protagonistes del Dia Internacional de les Muntanyes 2015

Fageda del Parc Natural del Montseny. Foto: J.L. Ordóñez
Fageda del Parc Natural del Montseny. Foto: J.L. Ordóñez

Aquest any la FAO ha escollit la promoció dels productes de muntanya per emmarcar el Dia Internacional de les Muntanyes, que es celebra avui dia 11 de desembre de 2015.

Fageda del Parc Natural del Montseny. Foto: J.L. Ordóñez
Fageda del Parc Natural del Montseny. Foto: J.L. Ordóñez

Els productes de muntanya poden ser relacionats amb l’agricultura i el consum d’aliments, així com diversos serveis essencials per a tots nosaltres, com ho són la biodiversitat, la capacitat de segrestar CO2, el turisme o el patrimoni cultural. El CREAF té diverses línies de recerca i projectes dedicats als serveis ecosistèmics que ens ofereix la natura i, en especial, els boscos.

D’altra banda, aquest any el CREAF ha entrat a formar part del grup central de la Xarxa Europea de Defensa de la Recerca en Muntanya (Mountain Research Advocacy Network MRI-Europa), amb la incorporació de l’investigador Bernat Claramunt, expert en alta muntanya i canvi climàtic.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Angham Daiyoub, enginyera forestal i investigadora doctoral. Imatge: CREAF.
Notícies
Adriana Clivillé

La guerra de Siria ha aniquilat el 19% dels boscos del país, equivalent a tota l’àrea metropolitana de Barcelona

El crític resultat de la guerra que viu Síria des del 2011 és la destrucció sostinguda de massa forestal, sobretot a la serralada nord-est i al voltant de Damasc –la capital ubicada al sud del país–, amb conseqüències ambientals i humanitàries a llarg termini. La investigadora predoctoral del CREAF Angham Daiyoub és primera autora de l’article científic que ho analitza.

Mortalitat de roures causada per l’onada de calor de 2003 al centre de França. Autor: Francisco Lloret
Notícies
Francisco Lloret

Un passeig per la resiliència

En ecologia, el concepte de resiliència s’utilitza sovint per analitzar com es recupera un ecosistema afectat per una pertorbació, com ara un incendi. Aquesta idea aparentment senzilla comporta importants dificultats a l’hora de ser analitzada.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia