Search

#EMCOMPROMETO, la gent del CREAF es compromet a favor de la igualtat entre homes i dones dins del món científic

El compromís d'en Lluís Pesquer
El compromís d'en Lluís Pesquer

Les dones representen menys del 30% del personal investigador del món. A Espanya, ocupen només el 25% de les places de catedràtiques. Al CREAF, només un 21% dels investigadors principals son dones.

Comença la setmana de l’11 de febrer (Dia de la nena i la dona a la ciència), una setmana en què el CREAF tenyeix de lila les seves xarxes socials. Una setmana dedicada a promoure una ciència inclusiva, amb un entorn científic ple de dones referents que inspiri les nenes i els nens a ser com elles, i amb un sistema acadèmic sense limitacions, que permeti a les dones arribar a posicions elevades i estables dins del món de la recerca. L’efecte Matildala síndrome de la impostorael sostre de vidre, la leaky pipeline o els micromasclismes, son algunes de les dificultats amb les que cada dia es topen nenes i dones que volen ser científiques.

Des del CREAF apostem per la diversitat. Sabem que la diversitat fa més resilient un sistema, que necessitem excel·lència científica i creativitat científica per tenir un món més sostenible, però que tan sols l’aconseguirem si durant el camí tothom hi té veu i hi participa. Sabem que el CREAF, com molts centres de recerca, té una situació de partida indesitjable, amb poques dones en els llocs de presa de decisions i en els estadis més avançats de la carrera científica. Per aquest motiu, aquest any hem volgut centrar la campanya en l’impuls intern cap al canvi.

Sabem que la diversitat fa més resilient un sistema, que necessitem excel·lència científica i creativitat científica per tenir un món més sostenible, però que tan sols l'aconseguirem si durant el camí tothom hi te veu i hi participa.

Us presentem una campanya que hem batejat amb el lema #EMCOMPROMETO i que vol fer públics els nostres compromisos personals a favor de la igualtat entre homes i dones dins del món científic. Les persones que treballem al CREAF volem visibilitzar i inspirar accions individuals de canvi positiu, cadascuna diferent i ajustada a la nostra experiència i possibilitats.

Tots els compromisos es sumen al compromís general del CREAF que ja recull el seu Pla d’Igualtats d’Oportunitats, junts aconseguirem fer-ho realitat en els propers anys.

Verónica Couto

Si us agrada la idea, us convidem a fer el vostre compromís personal i compartir-lo a xarxes fent servir el hashtag #emcomprometo i l’oficial #11F2021.

VERÓNICA COUTO, tècnica de comunicació del CREAF.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

El tècnic de comunicació Galdric Mossoll serà una de les cares del CREAF al TikTok.
Notícies
CREAF

El CREAF estrena canal de TikTok 

Avui, Dia Mundial del Medi Ambient, el CREAF suma una fita al seu objectiu de difondre la recerca catalana entre tots els públics i s’obre canal de TikTok, la xarxa per excel·lència dels més joves. El contingut que s’hi trobarà serà divulgatiu, naturalista, fresc i en català. Feu-nos follow a @CREAF_ecologia!

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia