Search

En Dani Sol coedita un nou llibre sobre comportament animal i invasions biològiques

El llibre “Biological Invasions and Animal Behaviour és la primera monografia publicada sobre la importància del comportament en les invasions biològiques.

llibredani

El nou llibre agrupa un bon nombre d’experts i expertes mundials per a tractar el paper del comportament animal en l’èxit i impacte de les invasions biològiques, tant des del punt de vista de l’espècie invasora com de les espècies natives sobre les que impacta. La monografia es va publicar el passat 13 d’octubre per Cambridge University Press, i ha editada per l’investigador del CSIC al CREAF Daniel Sol, conjuntament amb la investigadora Judith S. Weis de la Rutgers University (EUA).

L’èxit d’invasió d’un animal depèn de diferents factors, i el comportament és clàssicament considerat com un dels més rellevants. Tanmateix, aquesta dimensió no havia estat mai tractada en cap monografia. A través d’un ampli espectre de temes i casos d’estudi de diferents animals, el llibre avalua la importància del comportament durant les diferents etapes del procés d’invasió. Així, aquest component esdevé essencial des de l’arribada i establiment de l’animal fins a la seva expansió i impacte, especialment interessant en un context de canvi climàtic i pèrdua d’hàbitats naturals.

El llibre està sobretot dirigit a investigadors i investigadores professionals i estudiants interessades en invasions biològiques, ecologia del comportament i biologia evolutiva.

Si esteu interessats en adquirir-lo, podeu anar a aquest enllaç.

LLIBRE:

Weis, J.S. i Sol, D. (ed.) (2016). Biological Invasions and Animal Behaviour. Cambridge: Cambridge University Press. ISBN: 9781139939492. DOI: 10.1017/CBO9781139939492

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Notícies
Veronica Couto Antelo

Eriçó a la fuga

Els eriçons de mar o garotes són animals herbívors, claus en la xarxa tròfica del fons marí. Van pasturant intensivament i mantenen aquests ecosistemes en

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia